Kalum Vislon (©Reuters)
Kalum Vislon (©Reuters)

Njukaslova ofanziva na Kaluma Vilsona, Bornmutu 22.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 13:42

Stiv Brus juri još Džamala Luisa, Rožerija, Roba Holdinga i Rajana Frejzera

Kalum Vilson ima jednu želju, da u predstojećoj sezoni igra Premijer Ligu. Interesovanja za engleskog napadača ne manjka, pa je tako na adresu Bornmuta koji je juče odbio ponudu Aston Vile od 17.000.000 + 5.500.000 evra kroz bonuse, stigla je i ponuda Njukasla. Svrake mame plen sa 22.500.000 evra. Ekspreno je reagovao klub sa Vila Parka i kao na licitaciji podigao sumu za milion u odnosu na suparnika u borbi za Engleza.

Čelnici kluba sa Vitaliti stadiona još nisu dali odgovor, ali čini se da su pomenute cifre po meri za fudbalera koji je prošle sezone na 35 putakmica Premijer Lige u osam navrata tresao protivničke mreže, namestivši saigračima još tri gola.

Izabrane vesti

Sijaset premijerligaša je ovog leta pokazao interesovanje za 28-godišnjeg špica. Pored Vile i Njukasla, bio je želja Fulama i Vest Hema, a najzvučnije ime na čijoj se listi potencijalnih pojačanja nalazio, svakako je Totenhem.

Crno-beli su želeli da u transfer Vilsona uključe vezistu Meta Ričija koji bi otišao su suprotnom smeru, ali je tim koji će ove sezone nastupati u Čempionšipu želeo da odvoji poslove.

Dok rade na dovođenju centarfora koji bi trebalo da pojača navalnu konkurenciju u vidu Endija Kerola, Žoelintona, Jošinorija Muta i povređenog Dvajta Gejla, Njukasl privodi kraju posao oko dovođenja levog beka. Norič je prihvatio ponudu od 15.000.000 evra za Džamala Luisa, momka koji je ranije ovog leta bio vrlo blizu Liverpula, a kojeg su merkali Kristal Palas i Lester. U isto vreme klub sa Sent Džejms Parka pokušava da dogovori transfer još jednog levog beka, Sasuolovog Rožerija za kojeg je prema pisanju italijanskog skaja ponudio 14.000.000 evra.

Ali to nije sve, pošto je u planu i potpisivanje Rajana Frejzera koji je od pre par dana slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Bornmutom. Škotski internacionalac je tokom jučerašnjeg dana pričao sa šefom stručnog štaba Njukasla Stivom Brusom, ali dogovor još uvek nije postignut. Engleski stručnjak takođe pokušava da dovede Arsenalovog Roba Holdinga na pozajmicu, a pre dve nedelje u klub je kao slobodan igrač stigao bivši vezista Barnlija Džef Hendrik. Dakle, posle relativno mirne prve polovine prelaznog roka zbog neizvesnosti oko toga ko će voditi kontrolu nad klubom zbog odluke Majka Ešlija da proda deonice, Njukasl se zaleteo jako pred start sezone, pa ne bi bilo začuđujuće da u narednih nedelju dana vidimo nekoliko novih lica na Sent Džejms parku. Što se Vilsona konkretno tiče, ostaje da se vidi da li če Vila materijalizovati trenutnu prednosti u vidu 1.000.000 evra izdašnije ponude.



tagovi

Kalum VilsonLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara