Lukas Paketa (©Reuters)
Lukas Paketa (©Reuters)

Njukaslu se osladilo da kupuje u Lionu, spremio 59.000.000 za još jednog Brazilca

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 09:57

U Milanu nije uspeo, u Francuskoj procvetao, a uskoro bi mogao da zaigra i u Premijer ligi

Od kako je dobio nove vlasnike, na čelu sa saudijskim princom Mohamedom bin Salmanom, Njukasl je potrošio "svega" 100.000.000 evra. Ispunio je cilj, bez drame opstao u elitnom rangu posle očajnog prvog dela sezone i sada se sprema za ozbiljan šoping. U januaru je napravio pun pogodak angažovanjem Bruna Gimaraiša iz Liona, pa bi ponovo da pazari na Žerlanu.

Kako RMC Sport prenosi navode Tajmsa, Svrake žele Lukasa Paketu i za njegove usluge su spremne da izdvoje 59.000.000 evra.

Izabrane vesti

Paketa je u evropski fudbal stigao u januaru 2019. godine. Potpisao ga je Miilan iz Flamenga za 35.000.000 evra. Mnogo se očekivalo od njega na San Siru, ali nije se dobro pokazao i pre dve godine je prodat Lionu za 20.000.000 evra.

Procvetao je u Francuskoj, zaradio "desetku" i postao jedan od najboljih igrača tima sa Žerlana. Našao se na radaru brojnih klubova, pričalo se da bi Leonardo, koji ga je doveo i u Milan, mogao da ga preseli u PSŽ, a sada je samo jasno da će ga Lion dobro unovčiti tokom leta. Ekipa Pitera Bosa se nije izborila za plasman na evropsku scenu i sada mora da pokrpi gubitke.

Njukasl je za Gimaraiša izdvojio 42.000.000 evra, Brazilac se za kratko vreme odlično uklopio i pokazao da bi mogao da izraste u jednog od boljih vezista čitave Premijer lige. Nesumnjivo će biti centar projekta na Sent Džejms Parku i u budućnosti, a s ozbirom da upravo sa Paketom ima odlične odnose, jasno je odakle želja Svraka da ga potpiši. I da neće žaliti novac.

"Moram da prođem kroz proces opservacije i analize nastupa i profila igrača, kako bi procenio da li stilom odgovoara onome što želimo od tima. Znam za Brunov odnos sa Lukasom Paketom. Može da bude od pomoći to što se poznaju", rekao je Edi Hau na konferenciji za medije pred završnicu sezone.

Interesovanje Njukasla je očigledno ozbiljno, teško da će iko finansijski moći da mu isparira, pritom Paketu u klubu već čeka dobro poznato lice - čini se da će u narednoj sezone brazilski tandem držati vezni red Svraka.


tagovi

Lukas PaketaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara