(©Reuters)
(©Reuters)

Noć za sva vremena! Ludi preokreti, osam golova, gašenje šampionskog sna i produžetak strepnje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.09.23. | 04:23

Luis Suarez ponovo strelac, ali i to je uzalud za Gremio. Bod ne igra ni Korintijansu...

Ako neko može i treba da bude zadovoljan razvojem situacije, onda su to definitivno Botafogo i Santos! Klub iz Rio de Žaneira iz razloga što mu se sve otvara i kada posustaje, što pratnja ne zna da naplati njegove greške i surovo ga kazni; a Santastiko jer je konačno dao znake života. I zato što bi velikog rivala mogla da zadesi sudbina od koje i sami strahuju. 

Biće ludo u Brazileirau do poslednjeg kola, teško da će išta do tada biti razrešeno. U noći za sva vremena Santos je fenomenalnim golom argentinskog napadača Hulija Furča - on je crno-belima doneo i poslednu pobedu, takođe pogodivši u zaustavnom vremenu - došao do daha (2:1), da bi njegovi navijači nešto kasnije nazdravili i zbog neuspelog pokušaja Korintijansa da upliva u mirnije vode. Neko od velikana bi mogao da oseti i čari druge lige, ali teško da će Luis Suarez spoznati kako je to kada Gremio slavi titulu - 4:4 (3:2). 

Izabrane vesti

Gremio i Korintijans su provozali navijače na rolerkosteru, pružili jednu od najboljih predtava koje je brazilska Serija A ikada videla i pokunjeni napustili teren. Svi skupa. Ama baš niko nije imao razlog za radost i zadovoljstvo. Trikolorima iz Porto Algrea je pošlo za rukom da dva puta ispuste prednost - jednom dva, a jednom gol prednosti - i tako drastično umanje šanse da u završnoj trećini šampionata sustignu Botafogo.  

Osam golova, a niko srećan. Šampionski san Gremija polako se gasi, Korintijansova strepnja raste. Nije daleko od zone ispadanja, u sve je težoj poziciji i još jednom je prokockao pobedu. Jeste tim iz Sao Paula taj koji je preko Đulijana poslednji u meču prepunom preokreta zatresao mrežu i iščupao bod, ali je isto tako upropastio sve dobro iz završnice prvog dela igre. Tada je bio nezaustavljiv... 

Franko Kristaldo i Natan su nekoliko minuta maltretirali odbranu Korintijansa, naneli joj ozbiljne udarce, ali je napadački korpus za to imao spremljen uraganski odgovor. Za pet minuta - tri gola! I to u nadoknadi. Fabio Santos je sa bele tačke pokrenuo kanonadu, Lukas Verisimo i Juri Alberto su bacili domaće navijače u trans, ali ne zadugo.  

Samo što je krenulo drugo poluvreme, postigao je Everton Galdino prelep gol. Pokazao je kakvim razornim udarcem raspolaže. Gol pogledajte OVDE. A, zatim je Luis Suarez režirao novi preokret. Gol pogledajte OVDE. Možda bi tako i ostalo da Luksemburgo nije u pravi čas podigao Đulijana sa klupe i bar malo ublažio gorčinu.

BRAZIL 1 – 24. KOLO

Utorak

Baija - Santos 1:2 (0:0)

/Kandido 59 - Leonardo 73, Furč 90+4/

Korintijans - Gremio 4:4 (3:2)

/Santos 45pen, Verisimo 45+3, Alberto 45+5, Đulijano 67 - Natan 21, Kristaldo 27, Galdinjo 52, Suarez 58/

Sreda

02.30: (2,90) Amerika Mineiro (3,30) Bragantino (2,45)

23.55: (3,35) Gojas (3,35) Flamengo (2,20)

Četvrtak

02.30: (1,75) Fluminense (3,50) Kruzeiro (5,00)

02.30: (2,30) Sao Paulo (3,30) Fortaleza (3,20)

23.55: (1,67) Vasko da Gama (3,50) Koritiba (5,80)

Petak

00.30: (1,90) Atletiko Paranaense (3,45) Internasional (4,20)

***Kvote su podložne promenama




tagovi

Južna AmerikaGremioKorintijansBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara