Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nova bomba sa Old Traforda: Glejzeri razmatraju prodaju Junajteda!

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 02:48

I tražiće preko 5.000.000.000 funti

Burno je bilo ovog utorka na Old Trafordu. Svega nekoliko sati nakon rastanka sa Kristijanom Ronaldom, stiže nova bombastična vest iz crvenog dela Mančestera. Porodica Glejzer razmatra prodaju Junajteda!

Dugo već navijači Junajteda žele da vide leđa aktuelnim vlasnicima, i sam Ronaldo ih je u spornom intervjuu nedavno iskritikovao zbog načina poslovanja i upravljanja klubom, istakavši kako deluje da je na Old Trafordu vreme stalo. Želja bi konačno mogla da im se ispuni. Iz Junajteda su zvaničnim saopštenjem u kasnim večernjima satima saopštili kako razmatraju strateške alernative koje bi mogle da dovedu do potencijalne prodaje kluba.

Izabrane vesti

U saopštenju se navodi da će Glejzeri razmotriti brojne opcije uključujući nova ulaganja u klub, prodaju ili druge transakcije koje uključuju kopaniju. Omraženi američki vlasnici kupili su klub u maju 2005. godine za 800.000.000 evra, a prema navodima pojedinih britanskih medija sada će zahtevati više od 5.000.000.000...

Rejn grupa, koju je Roman Abramovič ranije tokom godine angažovao da upravlja prodajom Čelsija, biće ekskluzivni klupski savetnik tokom procesa, dok će "Rothschild & Co." delovati kao finansijski savetnik porodice Glejzer.

Ova vest zasigurno će izazvati interesovanje širom sveta, ali pre svega na Ostrvu. Džim Retklif, najbogatiji čovek Velike Britanije i veliki navijač Junajteda dugo se povezivao sa mančesterskim klubom kao potencijalni kupac, a nakon što nije uspeo da preuzme Čelsi od Romana Abramoviča, njegov portparol je rekao:

"Ako je Junajted na prodaju, Džim je definitivno potencijalni kupac."


tagovi

Mančester JunajtedGlejzerAvram GlejzerDžoel Glejzer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara