Saša Ilić (©Starsport)
Saša Ilić (©Starsport)

Nova čarolija Saše Ilića: PAO pao usred Atine, polufinale Kupa na vidiku

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.24. | 22:00

Atromitos sa srpskim trenerom drugi put pobedio Zelene

Brutalno je AEK u poslednjem kolu grčkog prvenstva prekinuo seriju Saše Ilića na klupi Atromitosa, koji sve do minulog vikenda nije osetio gorčinu poraza otkako je došao u klub. Ali, ta „petarda“ ne da nije poremetila plavo-bele, nego kao da im je ulila gorivo za novi početak.

Jer, Atromitos je večeras servirao veliko iznenađenje u Kupu Grčke, pošto je kao gost pobedio Panatinaikos i došao na korak od plasmana u polufinale Kupa – 2:1. Revanš utakmica igraće se za sedam dana na stadionu Ilićevog tima.

Izabrane vesti

Ukoliko prođe dalje, Atromitos će u polufinalu gotovo sigurno igrati sa PAOK-om, koji je kao gost dobio prvi meč protiv Panseraikosa sa 4:0.

A, ovo je drugi put otkako je Saša došao u klub da je pobeđen Panatinaikos. Prethodno je, dok je Ivan Jovanović bio šef struke Zelenih, rezultat bio 3:2 u prvenstvu, na stadionu Atromitosa. Nešto, izgleda, leži plavo-belima u igri mnogo većeg rivala.

Možda je rano vođstvo uljuljkalo PAO pre vremena. Zeleni su poveli u 11. minutu preko Kantalapjedra, a onda je Atromitos počeo da se oslobađa, da se otvara. Iz toga se izrodilo najpre izjednačenje preko Angjelskog u 25. minutu, da bi preokret doneo pred kraj poluvremena Džubitana.

Iako Saša Ilić nije bio igrač koji je igrao „bunker“ često u svojoj karijeri, kao trener, izgleda, ume da postavi svoju ekipu da se brani. U drugih 45 minuta Atromitos je retko izlazio iz šesnaesterca, PAO je kidisao sa svih strana, imao posed lopte od 70 odsto, međutim, zid od odbrane gostiju, kao od kakvog antičkog polisa, održao se neokrnjenim ni posle devet minuta sudijske nadoknade.

Još jedan korak i polufinale je tu.



tagovi

Saša IlićAtromitosPanatinaikosKup Grčke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara