Nova moda u pregovorima: Razbiješ nos predsedniku i prodaš napadača za 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 11:35

Raul de Tomas se vratio u Rajo i postao najskuplji igrač u istoriji kluba

Opet je Raul de Tomas u centru pažnje. Čak i kad ne igra. Nijedan minut nije proveo na terenu ove sezone, neće ga biti ni do kraja kalendarske godine, ali je zaslužio visoka mesta u španskim medijima, jer je u utorak jutro kompletirao transfer u Rajo Valjekano.

Provereni špic je napustio Espanjol i potpisao za klub iz Madrida. Čak na pet godina, samo iz želje da se vrati u klub u kome je igrao najbolji fudbal. Makar to značilo da će ostati bez šanse da se bori za mesto na spisku selektora Luisa Enrikea za Mundijal u Kataru.

Izabrane vesti

S obzirom da je posao realizovan mimo prelaznog roka, RTD će biti na raspolaganju treneru Andoniju Iraoli tek za prvi meč u 2023, početkom januara protiv Betisa. Dotad će samo trenirati sa novim-starim klupskim drugovima, u sredini koja ga dobro poznaje, jer je bio najbolji pojedinac ekipe kad je 2018. izborila plasman u Primeru (24 gola na 38 utakmica).

Cena transfera je 8.000.000 evra fiksno, uz još 3.000.000 u vidu raznih bonusa, čime je De Tomas postao najskuplja akvizicija u istoriji Rajo Valjekana, nadmašivši prethodni rekord Alvara Garsije, dovedenog iz Kadiza pre četiri leta za 5.000.000 evra. Način na koji je Raul de Tomas zadužio dres Pčelica je skoro filmski. Hteo je po svaku cenu da se vrati i na kraju je transfer izboksovao. Doslovce.

Njegov agent Ivan Garsija je prošle sedmice, dok su vođeni završni pregovori, predsedniku Rajo Valjekana Raulu Martinu Presi razbio nos!?

Potpuno neočekivano me je udario glavom. Bio je to potez krimilanca, kukavički čin. Da me je makar upozorio, pa da se pobijemo kao mušakarci“, govorio je Martin Presa pre nekoliko dana, kad su sporni bili detalji ugovora.

U međuvremenu su nesuglasice rešene, a nekadašnji đak Real Madrida, usputnih stanica u Valjadolidu, Benfiki i Espanjolu, napokon stigao tamo gde ga vole. Ukupno 45 golova za dve i po sezone u prvom mandatu garantuju efikasnost kad stekne pravo da igra...


tagovi

Rajo ValjekanoEspanjolRaul de Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara