Raskinuli Partizan i Musa Ndžai: Milošević je zaboravio da postojim, doktora oterali zbog pogrešnog lečenja, dugovali mi novac...

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.02.20. | 14:33

Gambijac sa norveškim pasošem se prisetio neslavne epizode u Beogradu

Završila se posle godinu dana misija Muse Ndžaija u Beogradu. Kad je dolazio rekao je kako „voli da dribla i stvara problem protivničkim odbranama“, ali u Partizanu ama baš ništa nisu dobili od momka iz Gambije, sa norveškim pasošem i sa njim su prošle sedmice raskinuli saradnja. Dve i po godine pre isteka ugovora.

Samo 14 minuta na gostovanju Čairu i još tri u završnici večitog derbija proletos na stadionu „Rajko Mitić“ nisu bili dovoljni da krilni vezista pokaže šta zna. Umesto na terenu, veći deo mandata u Humskoj proveo je u ambulanti, a za to što nije ostvario konkretniji učinak krivi – lekara!? Mada ga ne pominje imenom, sve ukazuje da odgovornost prebacuje na dr Iliju Rosića, do proleća 2019. angažovanog u prvom timu crno-belih.

Izabrane vesti

Povredio sam se posle samo mesec dana od dolaska. Klupski lekar je pogrešno postavio dijagnozu, a čim su za to saznalii ljudi iz Partizana su ga oterali, iako je radio za njih 20 godina. Aposolutno j... Taj doktor je na kraju došao kod mene da se isplače, kaže kako nije bila njegova greška“, jada se Musa Ndžai u razgovoru sa norveške medije, potvrđujući da je od Parnog valjka dobio „čiste“ papire i da je slobodan igrač.


Mada, pitanje je koliko je u njegovim rečima ima istine, jer je na zimskim pripremama u Antaliji odradio jednocifren broj treninga pre nego što se povredio, zato što nije mogao da izdrži naporan ritam ostatka tima, pod izgovorom da na takav rad „nije navikao u Norveškoj“. Neće biti da je lekar kriv za to...

Imao sam upalu mišića, bol se protezao sve do kuka, zahvatio je kost. Morao sam na dvomesečno bolovanje kako bih se oporavio. Kad sam se vratio na teren, dosta toga se promenilo. Trener koji me je tražio dobio je otkaz. Isto kao i sportski direktor. Novi šef stručnog štaba je zaboravio da postojim, nije ga uopšte interesovalo šta radim na treninzima“.

Opet sporne reči, jer je Zoran Bata Mirković svojevoljno napustio klub posle poraza od Voždovca, ostavku je narednog dana podneo i Ivica Iliev, s tim da je nekadašnji golgeter i dalje svakodnevno u klubu.

Savo Milošević ga, doduše, zaista nije video na mapi, pa je Musa Ndžai pred kraj leta ugovorio pozajmicu u norveški Od, ali je posle samo tri kola povredio Ahilovu tetivu i morao na višemesečno bolovanje. Kad je došla zima, a sezona na severu Evrope se završila, vratio se u Srbiju, nije bio u planovima stručnog štaba ni za pripreme u Beleku i Kataru, ali ga to saznanje nije toliko pogodilo koliko kazivanje da Partizan nije poštovao slovo ugovora.

Dugovali su mi novac. Baš veliki iznos. Podneo sam žalbu FIFA, imali su rok od tri dana da mi daju raskid i isplate sredstva koja sam potraživao. Kad su me isplatili, odlučio sam da pričam sa trojicom direktora i advokatom o svom statusu. Iako sam imao dobre ljude oko sebe, osetio sam da je trebalo sam da se pojavim na sastanku. Bilo je čudno, ali su mi garantovali da se ništa slično neće ponoviti. Rekao sam im da imaju dve opcije: da mi dozvole da treniram do leta i tako rehabiltujem karijeru novom pozajmicom ili transferom ili da odmah raskinemo ugovor“.

Uprkos svemu...

„Ne žalim što sam potpisao za Partizan. Naučio sam dosta toga tokom vremena provedenog u Srbiji. Da mi je stalo samo do novca, ostao bih. Verovatno ne bih bio plaćeniji nego u Norveškoj, ali sam zaradio dovoljno da mogu na miru da se posvetim karijeri“.

Sad kad je slobodan kao ptica na grani, maltene se nudi potencijalim poslodavcima.

Imao sam dobro iskustvo u Odu. Otrvoren sam za razgovore i sa tim klubom i sa Valerengom, obe sredine su dobre, a meni će biti lakše da izaberem sad kad sam slobodan agent. Verujem da bih mogao da budem interesantna opcija za nekoliko norveških klubova. Čini mi se da i dalje veliki broj ljudii smatra da sam dribler, koji ne postiže golove, ali je moj cilj da se vratim u nekadašnju formu. Želim da se dokažem na teritoriji koju poznajem“, dopunio je Musa Ndžai.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara