Kejlor Navas (Reuters)
Kejlor Navas (Reuters)

Nove varnice u Pari Sen Žermenu, Kejlor Navas se javno pobunio: Hoću da branim stalno!

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.04.22. | 01:35

Smeta mu podela minutaže

U noći kada je Pari Sen Žermen osvojio desetu titulu prvaka Francuske i izjednačio se sa Sent Etjenom na listi najtrofejnijih klubova Francuske, negativna energija i varnice opet se vide više i čuju jače nego slavljeničko slavlje. Jednostavno, PSŽ je fudbalski Holivud kojem titula u Francuskoj skoro više ništa i ne znači posle svih ulaganja, dovođenja velikih zvezda i neuspelih pokušaja da se osvoji toliko željena Liga šampiona...

Senku na veče kada je osvojena titula je bacio golman Kejlor Navas. Javna je tajna da od letos vlada tenzija kod Kostarikanca zbog dolaska Đanluiđija Donarume. Iako je Navas jedan od retkih u Pari Sen Žermenu koji je uvek bio na visini zadatka, očigledno ga je pogodio dolazak Italijana koji mu je skratio minutažu.

Izabrane vesti

Večeras je javno izrazio nezadovoljstvo...

„Srećan sam u Parizu, imam dobar odnos sa Donarumom ali želim da branim na svim utakmicama. Biće komplikovano ako ovakva situacija ostane i sledeće sezone. Nešto mora da se promeni. Na ovaj ili onaj način. Videćemo šta će biti...“, rekao je Navasa što su mnogi protumačili kao ultimatum klubu da izabere kojeg golmana će da se reši ovog leta.

Navasu je ovo treća sezona na Parku prinčeva i do sada je skoro uvek bio na visini zadatka. Prve sezone je delio minutažu sa Bufonom, druge je bio standardan da bi ga letošnji Donarumin dolazak opet košta mesta među stativama u brojnim utakmicama. Trener Poketino je odlučio da tokom sezone rotira golmane i očigledno dobio kontraefekat: Nezadovoljno Navasa i nesigurnog Donarumu koji je napravio gomilu kikseva, uključujući i onaj koji je koštao PSŽ eliminacije od Real Madrida.

U dosadašnjem delu sezone, Navas je branio na 23 meča za Svece u svim takmičenjima, a Donaruma na 22. Italijan je imao prednost u Ligi šampiona (5:3), dok je Kostarikanac branio na više mečeva u prvenstvu (18:15). Učinak im je sliča. Donaruma je primio 20 golova i na osam utakmica sačuvao mrežu mirnom, dok je Navas primio gol više ali ima i utakmicu više bez primljenog gola.

Maurisio Poketino je večeras upitan da prokomentariše Navasove izjave i nije ponudio rešenje.

„Navasove izjave? Mislim da nema kluba na svetu koji ima dvojicu ovako dobrih golmana. Njihova kohabitacija je prošla jako dobro. Ovo je neprocenjivo iskustvo koje će nam pomoći da u budućnosti bolje organizujemo neke stvari“, rekao je Poketino.

Kako stvari stoje, najveća je verovatnoća da u klubu od naredne sezone neće biti Poketina i da će golmanski rebus morati da rešava neko drugi...


tagovi

Đanluiđi DonarumaKejlor Navas

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara