Jasen Petrov (©Reuters)
Jasen Petrov (©Reuters)

Novi debakl Bugarske - petarda od Gruzije u Razgradu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.22. | 22:50

Istorijska pobeda gostiju - 5:2 (2:0)

Ne dešava se često da Gruzija pobedi nekoga na strani, a još manje da postigne čak pet golova. Zbog toga će gostovanje u Razgradu biti krupnim slovima upisano u istorijske knjige gruzijskog fudbalskog saveza.

Čak 5:2 slavili su gosti protiv nemoćnih Bugara, koji su pretrpeli najubedljiviji poraz na svom terenu od 2019. i 0:6 protiv Engleske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Slabo su odigrali Bugari i protiv Makedonije pre tri dana, međutim, osvojili su makar bod. Takođe u Razgradu bilo je 1:1, ali selekcija Jasena Petrova je bez pobede već sedam utakmica zaredom. Za razliku od njih, fudbaleri iz Gruzije igraju u formi kakvu njihov nacionalni tim ne pamti. Posle 4:0 protiv Gibraltara upisali su novu ubedljivu pobedu i sa šest bodova predvode Grupu 4 divizije C Lige nacija.

Ovo je bila najefikasnija partija Gruzina na gostovanju još od 6:0 na Farskim Ostrvima 2006. godine. Čini se da je Francuz Vili Sanjol svojim dolaskom na mesto selektora u februaru prošle godine preporodio reprezentaciju Gruzije, koja u poslednjih osam mečeva ima sedam pobeda i remi! Nisu to bili rivali najjačeg ranga, ali svakako je vredno pažnje 2:0 protiv Švedske, 1:0 protiv Bosne i Hercegovine u gostima i večerašnjih 5:2 u Razgradu.

Kako stvari stoje, neće biti iznenađenje ukoliko se Gruzija domogne B divizije Lige nacija. S druge strane, četvrtoplasirana reprezentacija sveta sa Mundijala u Sjedinjenim Američkim Državama 1994. moraće još da čeka za povratak na neko veliko takmičenje. Poslednji put Bugari su igrali na Evropskom prvenstvu 2004, dok na Mundijalu nisu učestvovali od 1998.

LIGA NACIJA (C DIVIZIJA) – 2. KOLO

Nedelja

Grupa 4

Gibraltar - Makedonija 0:2 (0:1)

/Bardi 21, Nikolov 84/

Bugarska - Gruzija 2:5 (0:2)

/Iliev 50, Stefanov 83 - Davitašvili 4, Hristov ag 31, Zivzivadze 52, Kvaratškelija 58 pen, Kazaišvili 69/



tagovi

Kiril DespodovBugarskaGruzija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara