Opet će Torcida da napuni Poljud do poslednjeg mesta (©Reuters)
Opet će Torcida da napuni Poljud do poslednjeg mesta (©Reuters)

Novi Klasik: Ranjeni Hajduk bez Livaje želi da spase sezonu

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 11:10

Kup Hrvatske: Splićani na Poljudu danas (19.00) u polufinalu žele revanš Modrima. Nikola Kalinić umesto prve zvezde tima. Modri bez Arijena Ademija

Četiri dana kasnije, isti rivali na istom mestu, samo u drugom takmičenju. Dinamo je pobedio Hajduk u Splitu u šampionatu u subotu sa 1:0, pobegao ljutom rivalu i krenuo u poteru za liderom Rijekom, dok tim s Poljuda opet mora da spasava tmurnu sezonu u Kupu Hrvatske gde brani pehar.

Poljulani “Bili” danas (19.00) na Poljud čekaju Modre u polufinalu. Igra se samo jedan meč. Torcida će i dalje sanjati šampionski pehar koji ne stanuje u Dalmaciji već 19 godina. Kada je bilo najvažnije, poklekao je tim Mislava Karoglana. Oba puta su Zagrepčani srušili Hajduk u Splitu, prvo Lokomotiva onda Dinamo golom Bruna Petkovića.

Izabrane vesti

Hajduk će na šampiona da udari bez prve zvezde Marka Livaja. Ikona kluba je povređena, pa će u špicu šansu da dobije veteran Nikola Kalinić. U Splitu veruju da će protiv bivšeg kluba da zablista Josip Brekalo. Rokas Pukštas nije u formi, pa bi mogao da počne s klupe, piše portal Germanijak.

19.00: (2,70) Hajduk (2,90) Dinamo (2,75)

Karoglan bi mogao da promeni i defanzivce na levoj strani, da počnu od starta Josip Elez i Šimun Hrgović umesto Dominika Prpića i Ismaela Dijala.

"Najvažniji je prolazak u finale, sve drugo se zaboravlja. Očekujem da budemo bolji i da dajemo golove. Treba biti spreman na 120 minuta, treba imati injekciju s klupe. Zanima me samo moj tim, očekujem 20 igrača spremnih za borbu. Čeka nas jako teška utakmica, a očekujem bolji i opušteniji Dinamo. A momci imaju podsticaj da Dinamo ne može da nas pobedi dva puta u kratkom razdoblju”, istakao je trener domaćeg tima Karoglan.

Dinamo će na Poljudu biti bez pomoći radilice na sredini terena Arijana Ademija, saznaje Germanijak. Iako je odradio poslednji trening, zbog lakše povrede nije otputovao u Split. To bi trebalo da bude jedina promena u timu koji je pre četiri dana pobedio ljutog rivala. Opet će sve oči Zagrepčana da budu uperene u Bruna Petkovića.

Najbitnije je da smo uspeli uzeti tri boda posle dugo vremena od pobede na Poljudu. Došla je u najvažnijem trenutku. Gledamo s više optimizma, uhvatili smo priključak i samo treba tako da nastavimo. Svako ima svoju računicu, dok je matematika u igri igramo na svaku pobedu”, rekao je strateg hrvatskog šampiona Sergej Jakirović.

Ovo je šesta utakmica Hajduka i Dinama ove sezone, sada su izjednačeni, oba rivala imaju po dve pobede, dok je jedan susret završio remijem. Opet će na centru da bude strani sudija kao pre četiri dana u šampionatu. Pravdu će deliti Italijan Fabio Mareska.

16.00: (3,20) Lokomotiva (3,30) Rijeka (2,15)

Čak šest godina Dinamo i Hajduk nisu se sastali u Kupu, a poslednji put je to bilo u finalu 2018. u Vinkovcima. Slavili su tada Zagrepčani. Splićani su poslednji put dobili narednog rivala u Kupu Hrvatske davne 2010. godine.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

KUP HRVATSKE – POLUFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

16.00: (3,20) Lokomotiva (3,30) Rijeka (2,15)

19.00: (2,70) Hajduk (2,90) Dinamo (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup HrvatskeDinamo ZagrebHajduk SplitMarko LivajaSergej Jakirović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara