Slobodan Rubežić i Almir Aganspahić (© Star sport)
Slobodan Rubežić i Almir Aganspahić (© Star sport)

Novi Pazar odbio ponudu za štopera: Ješićev klub davao 250.000 evra za Rubežića

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 10:04

Pominju se i Izrelci

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Dobre igre Pazaraca na startu Mozzart Bet Superlige kao posledicu imaju i povećano interesovanje za pojedince, koji su u prethodnih šest kola skrenuli pažnju pa je uprava kluba u prethodnih 48 sati morala da donese neke nimalo jednostavne odluke.

Izabrane vesti

U centru pažnje je desni štoper Slobodan Rubežić, čije kvalitetne partije ispred golmana Filipa Kljajića, ali i gol Radničkom iz Niša za potvrdu pazarskog trijumfa na jugoistoku Srbije, nisu promakle klubovima sa Bliskog istoka i Persijskog zaliva.

Čelnici Novog Pazara najpre nisu želeli da ulaze u priču sa Izraelcima, a koliko im je bitan 194 centimetra visoki defanzivac rođen 2000. godine najbolje svedoči podatak da su ponudu menadžera odbili u startu i ne pitajući ko su potencijalni kupci.

Odmah potom u priču su ušli Arapi. Naime, Al Šoala, koju predvodi srpski trener i povratnik u Saudijsku Arabiju Miodrag Ješić, želi plasman u najjači tamošnji rang, a govori se da je nekoliko dana pre početka ligaškog takmičenja sa 18 klubova za dolazak komandanta odbrane Plavih izdvojeno 250.000 evra, koliko je trebalo da iznosi ceo paket.

U Saudijskoj Arabiji nedavno je kvota stranih igrača sa pet porasla na šest i Al Šoala je imala plan da Alžircima Sofijanu Hederiji i Hosinu Laribiju, Piketiju Britu Silvi iz Gvineje Bisao, Sili Daudi iz Obale Slonovače i Senegalcu Amaduu Saneu pridoda Rubežića, koji sa Pazarcima ima ugovor do narednog leta.

Iako u poslednjih sedam godina od prodaje fudbalera nisu zaradili više od 275.000 evra (najviše 120.000 od transfera Bruna Matosa 2015. u Crvenu zvezdu, 55.000 zimus nakon prelaska Almira Aganspahića u Čukarički i po 50.000 od Partizana 2015. za Marka Jevtovića i Bate Borisova 2017. za Anesa Ruševića), Pazarci nisu želeli da ostanu bez člana idealne postave šestog kola Mozzart Bet Superlige.

Po njihovoj proceni, cena momka stasalog u Vojvodini i Čukaričkom, koji se početkom godine vratio u Novi Pazar iz bugarske Arde Krdžali, u zimskom prelaznom roku biće neuporedivo veća. Do tada, mada je to u današnje vreme nezahvalno reći, trener superligaša sa Jošanice Vladimir Gaćinović može da računa na važnu kariku u mašineriji koja je vezala tri pobede u Mozzart Bet Superligi.



tagovi

FK Novi PazarNovi PazarSlobodan Rubežić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara