Mlada reprezentacija Srbije (©FSS)
Mlada reprezentacija Srbije (©FSS)

Novi početak, sa dosta nade, ali i zebnje: Sa Mitrovićem i bez Lazetića u Staroj Pazovi

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.09.23. | 13:48

Mlada reprezentacija Srbije večeras dočekuje Azerbejdžan u okviru 1. kola Grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2025.

Razočaranje je reč koja poslednjih godina obavezno ide uz mladu reprezentaciju Srbije. Na poslednja dva šampionata nije se ni plasirala, na prethodna tri na kojima je učestvovala pobedu nije ostvarila. Mnogo je vremena prošlo od 2004. i 2007. kad smo bili vicešampioni. Sad smo na novom početku. Ko zna kom po redu, ali uz nadu da bismo mogli na završni turnir 2025. u Slovačkoj.

Prvi rival na tom putu ka Evropskom prvesntvu je Azerbejdžan. Na prvi pogled, trebalo bi da selekcija Dušana Đorđevića počne pobedom novi ciklus. Više je razloga za optimizam. Em je novi selektor, em nova generacija, em neka imena obećavaju, poput Marka Lazetića, Nikole Jojića, Vladimira Lučića, novog kapitena Mihajla Ilića...

Izabrane vesti

Valjda su Orlići u stanju da lete odlučnije nego u minulim kvalifikacijama, kad nijednog trenutka nisu bili konkurentni Francuskoj i Ukrajini. Na tim mečevima veliki problem srpskog tima je bila odbrana, matirana 11 puta na deset kvalifikacionih duela. Problema je bilo i na suprotnom kraju terena, jer na čak tri od pet mečeva na domaćem terenu nismo dali ni gol.

20.00: (1,33) Srbija (4,70) Azerbejdžan (8,50)

Protiv Azerbejdžana bismo morali da pobedimo. Naročito ako se zna da nas u oktobarskom terminu čekaju izazovni dueli na Ostrvu, protiv favorita Engleske i nepredvidive Severne Irske. Englezi brane krunu osvojenu u Gruziji, a tu je još Ukrajina koja nam redovno zadaje probleme u kvalifikacijama, kao i potpuni autsajder Luksemburg, i zato je važno da odmah počnemo da skupljamo bodove. Posle može da bude kasno.

Orlići su se prethodnih dana spremali u Novom Sadu, a prvi kvalifikacioni meč igraju na jednom od terena u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

"Utisak je da igrači deluju izuzetno motivisano i raspoloženo. Svi jedva čekamo da utakmica počne. Iskoristili smo nedelju dana da se, za početak, igrači oporave od obaveza u klubovima, s obzirom na veliku minutažu koju su imali, a potom vredno radili za ono što predstoji. Atmosfera je odlična, na moje veliko zadovoljstvo, ali sam siguran da će biti još bolja ako rezultat bude onakav kakav priželjkujemo", započeo je selektor Đorđević.

Rezultat je prioritet.

"Izuzetno smo oprezni, jer kao grupa respektujemo svakog. Uradili smo analizu Azerbejdžana, poštujemo njegove kvalitete, ali verujemo da možemo da ostvarimo povoljan rezultat".

Selekciji se priključio krilni igrač Crvene zvezde Stefan Mitrović, i to po dolasku iz Litvanije, gde je sa saigračima iz A reprezentacije ostvario vrlo važnu pobedu 3:1.

"Stefana smo jedva čekali da dođe, jer je pre svega vrlo kvalitetan momak, ali i veoma dobar igrač. Biće u kombinaciji za utakmicu", završio je selektor Dušan Đorđević.

U međuvremenu, Đorđević kojeg očekuje debi na kormilu Orlića, neće moći da računa na prvog napadača Marka Lazetića, koji je rovit stigao na okupljanje, pa je posle pregleda dogovoreno da je svrsishodnije da propusti prvo kolo kvalifikacija.

Pored Azerbejdžana, Srbija će u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odmeriti snage sa selekcijama Engleske, Ukrajine, Severne Irske i Luksemburga.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTO ZA MLADE - 1. KOLO

GRUPA F

Ponedeljak

Luksemburg - Engleska 0:3 (0:1)

/Delap 43, Dojl 58, Palmer 67/

Utorak

18.30: (1,52) Ukrajina (3,90) Severna Irska (6,00)

20.00: (1,33) Srbija (4,70) Azerbejdžan (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

mlada reprezentacija SrbijeDušan Đorđevićorlići

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara