Novi poraz u Turskoj - Radnički odolevao Slovackom do 89. minuta

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 19:16

Dok je na terenu bila startna postava, Nišlije se dobro nosile sa četvrtoplasiranom ekipom češkog prvenstva (0:1)

Radnički je doživeo drugi uzastopni poraz bez postignutog gola od rivala iz Češke na pripremama u Beleku. Nišlije je par minuta delilo od remija sa ekipom Slovacko, četvrtoplasiranom na polusezoni u nacionalnom šampionatu, u kojoj i dalje nastupa nekoliko igrača iz pretprošle sezone, kada je ovaj tim bio u grupi sa Partizanom u UEFA Ligi konferencija.

Igrao se 89. minut kada je rezervista Marko Kvasina iskoristio pad koncentracije u odbrani Radničkog, savladao Dimitrija Stevanovića i postigao jedini gol na meču – 0:1 (0:0). Prethodno, niški tim se odlično držao u duelu sa favorizovanim rivalom u prvih sat vremena dok su na terenu bile startne postave.

Izabrane vesti

Imali su Česi svoje prilike, ali je odličan na golu bio Nikola Vasiljević, dok je najzreliju za Radnički u prvom poluvremenu imao Andreja Stojanović, pogodivši prečku. Prema izveštajima sa lica meta, Nišlije su u nastavku bile još konkretnije, pokušaji Mesarovića i Cvetkovića završavali su preko gola, a nakon što su treneri počeli sa izmenama, odnos snaga se menjao u korist ekipe iz Uherskog Hradišta, koja je na kraju stigla do pobede.

Nikola Trajković počeo je utakmicu sa najjačim sastavom u ovom momentu, bez Bazila Jamkama, za koga su, zbog povrede, pripreme u Turskoj završene, kao i bez očekivana još dva inostrana pojačanja, od kojih će prvo biti Edmund Ado. Dakle: Vasiljević, Bakić, Vojnović, Petrović, Faj, Stojanović, Stajić, Luković, Ilić, Mesarović, Vukić. Igrali su još: Cvetković, Stevanović, Smajlagić, Frej, Terzić, Petković.

Za Slovacko su nastupili: Frištak, Blahut, Daniček, Hofman, Kalabiška, Travnik, Havlik, Juroška, Kohut, Petržela, Sisilija.

Istaći ću ono što je pozitivno - igrali smo protiv ekipe iz Češke koja se nalazi u vrhu njihovog prvenstva. Ima isti broj bodova kao i Viktorija Plzen koja je jesenas u Ligi konferencija imala maksimalnih 18 bodova iz šest utakmica. Dakle, jedan jak i kvalitetan protivnik i pozitivno je da smo uspeli celu utakmicu da se nosimo sa njima. Tek na kraju, kada smo izvršili izmene, situacija se promenila. Dokle god smo imali tu bazu na koju najviše računam, mi smo imali pozitivan rezultat. Ova utakmica i ovaj protivnik nam daju dosta odgovora i jako sam zadovoljan, iako je na kraju zabeležen minimalan poraz”-rekao je šef stručnog štaba Nišlija Nikola Trajković.

Radnički bi, prema osnovnom planu, poslednju kontrolnu utakmicu u Turskoj trebalo da odigra u utorak protiv Arde iz Bugarske.


  



tagovi

Radnički NišSlovacko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara