Luka Jović (Printscreen)
Luka Jović (Printscreen)

Novi preokret: Luka Jović na transfer listi, Fiorentina spremna da sluša ponude

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.01.23. | 06:11

I da ga, ako je moguće, proda do kraja januara

Začudio je Real Madrid minulog leta javnost odlukom da bez ikakvog obeštećenja pusti Luku Jovića u Fiorentinu pristavši da u budućnosti polaže pravo na 50 posto od naredne prodaje srpskog napadača. Ta budućnost je, čini se, došla znatno brže nego što se bilo ko nadao, a Real bi svoj deo kolača, mogao da dobije mnogo ranije nego što se nadao.

Novi preokret u slučaju Jović koji je poslednjih dana poprilično aktuelan na Apeninima. Prvobitno je Gazzeta pisala da bi Srbin mogao da napusti Fiorentinu jer je ispucao sve kredite i šanse izgubivši poverenje trenera, sinoć je rimski Corriere dello Sport izneo informacije da će Luka ipak ostati na Artemio Frankiju do traja ugovora što važi još godinu i po dana, ali nekoliko sati iza ponoći oglasio se Daniele Longo, novinar Calciomercata. Izgleda da je bilo izuzetno važno čim nije moglo da sačeka jutro. Prema informacijama pomenutog medija, Viola je spremna da sluša ponude za 25-godišnjaka iz Bijeljine i ako je moguće, proda ga već do kraja januara... Drugim rečima, Luka je na transfer listi.

Izabrane vesti

Zanimljivo, informacija je plasirana samo par sati nakon utakmice protiv Torina u kojoj je tponovo postio. Dobio je priliku u 54. minutu, ali nije prekinuo golgeterski post ostavši na brojci od sedam golova na 23 utakmice, od čega je samo tri isporučio u Seriji A.

Fiorentina se generalno suočava sa osetnim napadačkim problemima budući da je u novoj godini tim postigao tek četiri gola na pet utakmica, odnosno da su njegovi fudbaleri golgeterski apstinirali na minula dva meča.

"Jović i Kabral su dva napadača sjajnog kvaliteta, ali trenutno ne uspevaju da pogađaju i da rešavaju utakmice. Moramo da ih čekamo. Jović je večeras imao veliku šansu, voleo bih da ga vidim da postiže golove. Danas smo pokušali i sa dvojicom napadača ali nije bilo dovoljno", rekao je trener Vinčenco Italijano nakon poraza od Torina.

Nije Italijano na konferenciji za medije želeo da komentariše transfer politiku kluba, niti to da li će biti ulaznih ili izlaznih transfera, ali konstantne promene scenarija i oprečne informacije novinara na Čizmi govore samo da je tlo na kojem trenutno stoji Luka Jović, sve, samo ne stabilno.

Pritom, uz trenutnu formu, neće Fiorentina moći na srpskom fudbaleru da zaradi Bog zna koliko novca. Tržišna vrednost mu je procenjena na 14.000.000 evra, a koliko god da bude obeštećenje - teško preko pomenute sume - polovina pripada Real Madridu.


tagovi

Luka JovićFjorentinaVinčenco Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara