Kristijano Ronaldo (Foto: Reuters)
Kristijano Ronaldo (Foto: Reuters)

Novi rekord Kristijana Ronalda za sva vremena - 145. gol glavom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 00:14

Al Nasr ubedljiv protiv Monastira u Arapskom kupu šampiona, susret obeležio istorijski pogodak Portugalca

Računajući i prijateljske mečeve, ali i početak Arapskog kupa šampiona, Al Nasr je nanizao pet utakmica bez trijumfa. Posle tri vezana remija uspeo je da se vrati na pobednički kolosek i to sa stilom, pošto je savladao Monastir sa ubedljivih 4:1 (1:0).

Susret će ostati upamćen po pogotku Kristijana Ronalda iz 74. minuta. Nije bio preterano atraktivan, ali je bio istorijski. Naime, Portugalac je posle centaršuta Al Ganama rutinski sproveo loptu u mrežu glavom, a bio je to njegov 145. peti pogodak na taj način u zvaničnim mečevima, te je izbio na čelo večne liste ispred legende nemačkog fudbala Gerda Milera (144), čuvenog Španca Santiljane (125) i Pelea (124). Tako je postigao pogodak u 22. uzastopnoj sezoni,

Izabrane vesti

Klub iz Saudijske Arabije je izbio na čelo Grupe C ispred Al Šababa, Zamaleaka i večerašnjeg rivala koji posle dva kola nema bodova, uz 1:8 gol razliku. Potsetimo, A Nasr je na premijeri remizirao sa Al Šababom u susretu bez golova.

Monastir je načeo Anderson Taliska u 42. minutu. Iz prve je šutirao nakon povratnog pasa Gareba i sa desetak metara pronašao put do mreže rivala. Do odmora nije bilo promene rezultata, da bi u 66. minutu Al Užami postigao autogol, te je Monastir stigao do izjednačenja.

Nakon toga je Ronaldo ispisao istoriju, da bi u Al Amri i Al Aliva u 88. i 90. minutu postavili konačan rezultata. Kod poslednjeg gola je Taliska ubeležio i asistenciju.



tagovi

Al NasrArapski kupKristijano RonaldoMonastir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara