(Star sport)
(Star sport)

Novi štoperski tandem Vojvodine: Da vidimo kako dejstvuju Jeličić i Korać

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 11:46

Novosađani će bez Crnomarkovića pokušati da odole TSC-u

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

S jedne strane Vojvodina, treći klub u državi po istoriji i tradiciji, a s druge TSC, koji rezultatski zauzima mesto na tabeli iza beogradskih večitih. To je okršaj koji donosi poslednje kolo osnovnog dela Mozzart Bet Superlige, pred početak ključnih borbi u plej-ofu (16.30, TV Arena Sport 3).

Izabrane vesti

Novosađani su jesenas slavili veliku pobedu u Bačkoj Topoli (2:1), a sad će pokušati da isto učine pred svojom publikom i nagoveste da bi naredne sezone mogli da preskoče TSC, što je cilj Stare dame, kako bi posle toga mogla da razmišlja i o napadu na tron, na kojem se dve i po decenije smenjuju Crvena zvezda i Partizan. Zato trijumf u ovom susretu vredi više od tri boda, a suvišno je govoriti koliko bi Lalama značio i za samopouzdanje. Pred ekipom Božidara Bandović je ujedno zadatak da prekine lošu tradiciju kad sa timom iz Bačke Topole igra na „Karađorđu“, da zabeleži prvi trijumf nad TSC-om kod kuće, što joj nije pošlo za rukom u dosadašnja četiri okršaja.

TSC ove sezone igra odlično na strani, gde nijednom nije položio oružje. Četa Žarka Lazetića uspela je da odoli i na najtežim gostovanjima, na Marakani protiv Crvene zvezde (1:1), te u Humskoj, gde je demolirala Partizan (4:0). U gostima ove sezone tim iz Bačke Topole ostvario je devet pobeda i tri remija. U taboru Vojvodine veruju da će srušiti dobru tradiciju rivala u pokrajinskom derbiju i konačno slaviti pred svojom publikom.

Svima je dobro poznata replika taksiste Živca, kojeg tumači Nebojša Glogovac u kultnom filmu „Kad porastem biću kengur“. Tada je bilo reči o Mančester junajtedu, koji nije imao poraz u gostima, a navijači Vojvodine mogu tu repliku malo da parafraziraju i kažu: „Vreme je i da taj TSC jednom pukne u gostima“.

Aleksa Vukanović daje gol TSC-u - kvota 4,20

Ne oslanjaju se u Srpskoj Atini samo na kartu neminovnosti, činjenici da svakoj seriji rezultata jednom mora doći kraj, već se uzdaju u svoj kvalitet i veoma dobar momentum, budući da su na poslednjih šest prvenstvenih mečeva zabeležili pet pobeda i jedan remi. Uz to, napunili su baterije i podigli samopouzdanje eliminacijom Čukaričkog iz Kupa Srbije pre tri dana na Banovom brdu, čime su izborili plasman u polufinale. A i na tom frontu Stara dama gaji visoke ambicije i pokušaće da stigne do trofeja.

TSC je dobro organizovana, sinhronizovana i opasna ekipi, sa trenerom Žarkom Lazetićem koji je tu već tri godine i čiji se potpis jasno vidi. Ofanzivno su dobro organizovani, imaju dobru kombinatoriku, prave višak u sredini, napadaju prostor i brzo menjaju stranu. Raspolažu agresivnim igračima koji vrše jak presing i opterećuju poslednju liniju. Zato moramo da odigramo na visokom nivou i daćemo sve od sebe da ih pobedimo“, rekao je trener Stare dame, Božidar Bandović.

Kadrovska situacija u Vojvodini se značajno popravila u odnosu na prethodne mečeve. I dalje su van stroja bekovi Guram Giorbelidze i Marko Bjeković, ali se u međuvremenu od povrede oporavio Andrija Radulović, mada još uvek nije na pravom nivou, pa će verovatno ostati na klupi i dobiti određenu minutažu u zavisnosti od razvoja događaja na utakmici. Trener Bandović moći će da računa i na iskusnog levog beka Stefana Đorđevića, koji je propustio meč sa Čukaričkim. Voša će biti oslabljena za standardnog štopera Đorđa Crnomarkovića, suspendovanog zbog nagomilanih žutih kartona, a umesto njega sasvim izvesno će početi Igor Jeličić, u tandemu sa Seidom Koraćom.

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Jeličić, Korać, Đorđević – Petrović, Zukić – Vukanović, Savićević, Zadi Seri – Ivanović.

MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Nedelja

16.30 (1.77) Napredak (3.50) Radnik (4.90)

16.30 (2.55) Vojvodina (3.35) TSC (2.75)

17.00 (1.05) Crvena zvezda (14.0) Železničar (35.0)

19.15 (2.95) Čukarički (3.40) Partizan (2.40)

Ponedeljak

16.00 (2.30) Novi Pazar (3.35) Radnički Niš (3.15)

18.00 (2.40) Mladost Lučani (3.20) IMT (2.85)

18.00 (2.35) Spartak (3.30) Javor (3.10)

20.00 (2.75) Voždovac (3.35) Radnički Kragujevac (2.55)




tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet SuperligaBožidar Bandović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara