Zenit, Reuters
Zenit, Reuters

Novi trofej u rukama Baneta Ivanovića! Zenit pa tri mesta prazno - nema mu ravnog u Rusiji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.07.20. | 21:30

Trijumf u gostima Krasnodaru čisto za potvrdu dominacije - 2:4

Postoje titule i trofeji koji su manje ili više zasluženi, ali to što je Zenit danas postigao i odbranio šampionsku titulu u Rusiji spada u apsolutno zaslužene. Zenit je nedavno tukao CSKA, večeras je odradio posao na gostovanju Krasnodaru (2:4) i stigao do šeste titule prvaka Rusije od 1992. godine do danas. Sada je Zenit poravnat sa CSKA, dok je Spartak na mestu broj jedan sa 10 titula.

Zenit je bio šampion i prošle sezone, tako da je ovo samo nastavak dominacije ekipe iz Sankt Peterburga koja je bila vrlo jasna i vidljiva.

Izabrane vesti

Čak i kada je Krasnodar uspevao da dođe do izjednačenja, jednostavno ste mogli da znate da će Zenit da ubaci u brzinu više i da prelomi sve u svoju korist. I kada “znate” da će tako biti, onda u isto vreme znate da se radi o šampionskom timu. Što Zenit svakako jeste potvrdio.

U isto vreme, ovo je velika stvar za srpskog internacionalca Branislava Ivanovića koji je kao kapiten predvodio Zenit do novog trijumfa.

Novi trofej je u njegovim rukama, novi dragulj u bogatoj karijeri. I druga titula prvaka Rusije sa Zenitom zaredom. Ima i ruski Kup u dresu Lokomotive (2006/2007). Sa Čelsijem je osvajao tri puta Premijer ligu, tri puta FA Kup, osvajao je i Komjuniti šild, a naravno ima u džepu i Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i drugo mesto na Svetskom klupskom šampionatu.

Fenomenalna karijera danas je dobila novu potvrdu, a videćemo da li će Ivanović i naredne sezone ostati u Zenitu jer su do sada dolazili različiti izveštaji po tom pitanju.

Možemo da kažemo da je Zenit na lep način osvojio titulu, a pomogao mu je u tome i Krasnodar. Kvalitetna utakmica, dva puta je ekipa iz Sankt Peterburga pravila prednost, dva puta je Krasnodar uspevao da se vrati, ali posle gola Azmuna u 52. minutu Krasnodar nije imao odgovor.

Iranski Mesi je dao dva gola na ovom duelu, jedan u 5. minutu, a drugi u 52. Utkin je sa druge strane pravio bravure, ali je Krasnodar imao veliki problem jer je Vanderson promašio penal u 41. minutu utakmice pri rezultatu 1:1. I to nije moglo da prođe nekažnjeno.

Tako je Zenit posle 26 odigranih kola obgrlio trofej sa obe ruke i tu nema mrdanja. Ima 13 bodova više u odnosu na Lokomotivu Marka Nikolića, a do kraja je u opticaju 12 bodova (četiri kola). Tako da je Zenit i teoretski osvojio titulu prvaka Rusije. Tačnije - odbranio je titulu.

Ruski šampionat je svake godine interesantan, ima više kandidata za titulu, ali Zenit je u svemu tome iskočio i pokazao da je ubedljivo najbolji.

Zadao je domaći zadatak konkurentima za sledeću sezonu… Dve zaredom su u džepu.


RUSIJA 1 - 26. KOLO

Subota

Dinamo M. - Arsenal Tula 0:1 (0:1)

/Lutsenko 17/

Krila Sovjetov - Rostov 0:0

Spartak M. - Tambov 2:3 (2:1)

/Bakev 35pen, Larson 64 - Čuperka 61, Gritsenko 73, Obukov 82/

Lokomotiva Moskva – Soči 0:0

Ahmat – CSKA Moskva 0:4 (0:0)

/Čalov 61, Vlašić 62, Sigurdson 65, Semenov 85 ag/

Nedelja

Ufa - Ural 1:1 (0:0)

/Terentjev 90+3 - El Kabir 66/

Rubin - Orenburg 1:0 (0:0)

/Makarov 67/

Krasnodar - Zenit 2:4 (1:2)

/Utkin 29, 50 - Azmun 5, 52, Dzjuba 45+1, Sutormin 72/



tagovi

Branislav Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara