Tijago Silva (©Reuters)
Tijago Silva (©Reuters)

Novi udarac za Čelsi: Tijago Silva na terenu tek krajem aprila!

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.23. | 11:53

Brazilcu stradao ligament kolena, srećom nije u pitanju potpuno kidanje koje bi ga od terena odvojilo mesecima

Pribojavali su se u Čelsiju ovakvog scenarija, sada je stigla potvrda – Tijagu Silvi stradao je ligament kolena u porazu od gradskog rivala Totenhema (0:2) proteklog vikenda.

Brazilski veteran napustio je teren novog Vajt Hart Lejna hramljući već u 19. minutu i već tada bilo je jasno da situacija nije dobra. Posle detaljnih, onda i ponovljenih specijalističkih pregleda konstatovano je oštećenje ligamenta zbog čega u klubu ne žele da govore o vremenu potrebnom za povratak.

Izabrane vesti

Prema nezvaničnim informacijama sa Ostrva, Silvu čeka oko šest sedmica pauze, možda i malo više, pa bi na teren mogao da se vrati tek krajem aprila! Naravno, osim ako terapija ne otvori prostor za eventualni raniji povratak što nije realno u ovom trenutku.

Čelsi je u šturom saopštenju potvrdio oštećenje ligamenta i da će Brazilac biti pod budnim okom doktora u narednom periodu. On je ove sezone među igračima koji su odigrali najviše minuta.

Silvina povreda dolazi u trenutku kada se Vesli Fofana tek oporavio i ponovo zaigrao posle višemesečne pauze takođe zbog povrede kolena. Francuz je odigrao poslednje dve utakmice, pa se očekuje da će sada zadužiti mesto u startnoj postavi umesto Silve.

Sreća u nesreći za Grejema Potera je širok izbor štopera. Pored Fofane u opticaju su još januarsko pojačanje Benoa Badijašil, te Kalidu Kulibali i klupsko dete Trevo Čaloba. U centralnom delu odbrane igrali su povremeno još Mark Kukurelja i Cezar Aspilikueta, mada se to nije pokazalo kao dobro rešenje.

Prema izveštajima ostrvskih medija, Poter je pod ogromnim pritiskom da podigne ekipu posle niza loših rezultata i mogao bi da bude smenjen ako ne dobije Lids za vikend i Dortmund narednog utorka. Na oba meča Čelsi je domaćin.


tagovi

Santijago SilvaČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara