Matija Nastasić (MN Press)
Matija Nastasić (MN Press)

Novi udarac za Srbiju pred Lisabon: Piksi ostao i bez štopera!

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.11.21. | 20:27

Povreda lista je u pitanju

Posle Darka Lazovića i Filipa Đuričića, još jedan srpski reprezentativac je otpao za gostovanje u Lisabonu.

Selektor Dragan Stojković Piksi je večeras posle pobede nad Katarom otkrio loše vesti da je za meč u nedelju na Lužu izgubljen i Matija Nastasić. Iskusni defanzivac neće moći da pomogne Orlovima zbog povrede lista.

Izabrane vesti

"Nastasić je povredio list, danas je bio na snimanju i utvrđeno je da ne može da izdrži napore za ovu utakmicu. Sutra se vraća za Firencu", rekao je srpski selektor.

Nastasićevo odsustvo je prilično ozbiljan udarac za srpsku reprezentaciju. Iskusni štoper je bio van reprezentacije od 2019. kada ga je precrtao tadašnji selektor Mladen Krstajić koji nije hteo da ga vodi ni na Mundijal pod izgovorom povrede iako je to igrač demantovao. Dve godine je bio van spiskova reprezentacije, a onda ga je letos u tabor Orlova vratio Dragan Stojković Piksi. Igrao je standardno u četiri od pet mečeva u štoperskoj liniji sa trojicom i Srbija je u svakoj od tih utakmica zabeležila pobedu. Zbog povrede je jedino preskočio gostovanje u Dablinu kada su Orlovi remizirali.

Prema mnogim prognozama, Nastasić je trebalo da bude starter u Lisabonu kao centralni u štoperskoj liniji sa Milenkovićem i Pavlovićem. Sada će ga najverovatnije u prvoj postavi zameniti iskusni Stefan Mitrović, dok alternative ostaju Miloš Veljković i Uroš Spajić.

Problem je ovo i za Fiorentinu koja u narednom kolu igra protiv Milana a taj meč zbog kartona propuštaju startni štoperi Nikola Milenković i Lukas Martinez Kvarta. Nasatsić je bio viđen kao starter za taj susret, ali sada je i on pod velikim znakom pitanja...


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeMatija Nastasić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara