Federiko Valverde (©AFP)
Federiko Valverde (©AFP)

Novi udarac za Zidana: Valverdeu pukla cevanica, pauza mesec dana

Vreme čitanja: 1min | pon. 09.11.20. | 16:40

Urugvajac propušta preostale mečeve Reala u grupnoj fazi Lige šampiona

Udarac za udarcem prima Zinedin Zidan. Medicinski tim kraljevskog kluba jutros je sproveo testove na Federiku Valverdeu nakon kojih je utvđeno da je Urugvajac slomio tibiju – ili ti na našem cevanicu– desne noge, prenosi madridska Marka. Vezista Reala čeka zvaničnu potvrdu, ali ga, s obzirom na karakteristiku povrede, čeka pauza od mesec dana.

Meč na Mestalji dugo će pamtiti u taboru šampiona Španije. Na njihovu žalost, samo po lošem. Jer, debakl od Valensije (1:4) doneo je i ''žrtvu'' u vidu povrede Urugvajca koji je posle četvrtog primljenog gola ustupio mesto Toniju Krosu.

Izabrane vesti

Valverdeovo odsustvo ostavlja rupu na sredini terena koju će Zidan morati da popuni kako zna i ume. Jer, došlo je u nezgodno vreme. Ukoliko se prognoze ispostave tačnim i 22-godišnji fudbaler bude morao da pauzira mesec dana, propustiće sve tri preostale utakmice Real Madrida u Ligi šampiona, ali i mečeve sa Viljarealom, Alavesom i Seviljom u Primeri. A taman što je ušao formu…

Koliko je važan za tim francuskog stručnjaka govori i podatak da je odigrao svih 11 mečeva Reala u novoj sezoni, od kojih je samo dva počeo sa klupe – protiv Kadiza i Sosijedada.

Sreća u nesreći za Zidana je što se Martin Edegard oporavio od povrede i nedavno se vratio treninzima. Podsetimo, Eden Azar, Kazemiro i Eder Militao su propustili meč sa Valensijom zbog pozitivnog testa na korona virus.


tagovi

Federiko ValverdeReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara