Detalj sa Stamford Bridža (©Reuters)
Detalj sa Stamford Bridža (©Reuters)

Novi uslovi za kupovinu Čelsija - garancije za finansije i ulaganje u stadion od 1.200.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.03.22. | 08:36

Prodaja Čelsija trebalo bi da bude završena do kraja tekuće sezone

Drugi krug nadmetanja za kupovinu Čelsija uveliko je počeo, a četiri preostala konzorcijuma dobila su novi rok za dostavljanje revidiranih ponuda. Poboljšane predloge, zajedno sa idejnim planovima za dalji razvoj kluba potencijalni kupci mogu da dostave do 11. aprila.

To verovatno znači da će se konačna predaja vlasti iz ruku Romana Abramoviča pomeriti za određeni period, mada ipak u ostrvskim fudbalskim krugovima vlada uverenje da će sve sigurno biti završeno do kraja tekuće sezone. Ceo proces mogla bi da ubrza Vlada Velike Britanije pod izgovorom sportskih i državnih interesa, a okvir u kojem se očekuje da Čelsi dobije novog vlasnika je pet sedmica.

Izabrane vesti

Nove informacije isplivale su u javnost, a kandidati koji su još u igri dobili su nove uslove kako bi uopšte ušli u dalje razmatranje za realizaciju posla teškog sigurno preko tri milijarde evra. Naime, pred kupce su postavljena dva bitna zadatka – da obezbede finansijske garancije da mogu da iznesu teret plaćanja svih operativnih poslova, plata i drugih obaveza, ali i da pripreme plan ulaganja vredan (bar) 1.200.000.000 evra kako bi se konačno modernizovao i proširio Stamford Bridž!

Podsetimo, tema stadiona godinama se razvlači, Roman Abramovič je imao spreman kompletan projekat od kojeg je odustao onog trenutka kada su britanske vlasti odbile da mu izdaju radnu vizu zbog čega je on kasnije uzeo pasoše Portugalije i Izraela da bi mogao nesmetano da putuje.

Subota, 16.00: (1,35) Čelsi (4,90) Brentford (9,50)

Od četiri konzorcijuma koja su u igri samo je onaj vođen porodicom Rikets dosad jasno i glasno govorio o tome da želi od Stamford Bridža da napravi moderno fudbalsko zdanje. Doduše, ova američka porodica je to učinila kako bi se dodvorila navijačima pošto se oko njihovog uključenja u kupovinu Čelsija digla velika prašina zbog skandaloznih izjava iz prošlosti. I pored toga, ali i dolaska Toda Riketsa, sina glave kuće Džoa, u London na razgovor sa uglednim navijačima kluba, ništa se bitnije nije promenilo po pitanju njihove pozicije u narodu i volje da vide upravo Riketsove na čelu kluba.

Dok vreme polako curi, londonska štampa piše da igrači sve više osećaju pritisak trenutnih sankcija nametnutih klubu i Abramoviču, zbog čega žele da Čelsi novog vlasnika dobije što pre.

“U klubu sam od svoje šeste godine i nikada se ovako nešto nije dogodilo. Zato sam zabrinut. I dalje niko ne zna gde idemo i šta će nas dočekati narednog dana. Tako da je teško prihvatiti sve ovo što se dešava. Naš fokus je i dalje na fudbalu i pokušavamo da pobedimo u što više utakmica“, rekao je Mejson Maunt.

Podsetimo, od preko dvadeset zvaničnih ponuda dalje su prošle samo četiri. BBC je pisao o prisustvu tajnog kupca o kome se i dalje ne zna apsolutno ništa, dok su neki otpisani kandidati poput britanskog tajkuna Nika Kendija, arapskog konzorcijuma i još nekih počeli da traže nove partnere među onima koji su ostali. A, oni sada imaju mogućnost da vide klupske knjige, pročešljaju finansije i razgovaraju sa glavama kluba.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Sva četiri konzorcijuma u igri su američka, od čega samo dva imaju britanskog biznismena u svojim redovima.



tagovi

ČelsiRoman AbramovičMartin BrotonTod BoliStiven PaljukaSebastijan KouDžo Rikets

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara