Darko Nović (©Facebook/ES Setif
Darko Nović (©Facebook/ES Setif

Nović traži senzaciju u polufinalu afričke Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.05.22. | 11:37

ES Setif gostuje aktuelnom prvaku Al Ahliju, u subotu od 21.00 časova

Kada igrate polufinale Lige šampiona, a kvota na pobedu vašeg tima u kladionicama je 12,0, jasno vam je koliki ste autsajder. Srpskom fudbalskom treneru Darku Noviću zato svakako nije bilo lako da spremi svoj ES Setif za duel sa aktuelnim prvakom Afrike Al Ahlijem, koji je na programu u subotu od 21.00 časova.

Nekadašnji pomoćnih Nenada Lalatovića u Al Batinu je nedavno preuzeo jedinog „živog“ predstavnika Alžira na međunarodnoj sceni, a debitovao je napravivši senzaciju. U četvrtfinalu je ES Setif eliminisao Esperans iz Tunisa, te je tako zakazao dvomeč sa desetostrukim prvakom Afrike.

Izabrane vesti

Al Ahli je osvojio poslednje dve Lige šampiona, a ove je u četvrtfinalu eliminisao jednog od glavnih konkurenata, Radžu Kazablanku. Marokanci su prošle sezone osvojili Kup konfederacija, ali ove su izgubili od Egipćana sa ukupnih 3:2.

Atmosfera u ekipi je fenomenalna, euforična. Tu smo gde jesmo, preskočili smo Esperans iz Tunisa, možda jedinu ekipu u Africi koja po kvalitetu može da parira Al Ahliju u ovom momentu. O ambicijama niko ne priča u klubu, i sam plasman u četvrtfinale je bio veliki iskorak, niko nije očekivao plasman u polufinale. Sada razmišljamo kako da što bolje odigramo u Kairu, a tek kasnije ćemo moći da pričamo o tome kakve su nam šanse u Alžiru“, kazao je Nović u intervjuu za Sport Klub.

15.00: (2,40) Petro Atletiko (2,95) Vidad Kazablanka (3,10)

ES Setif je dakle otputovao rasterećeno u egipatsku prestonicu. Za srpskog stratega je najvažnije – u kompletnom sastavu.

Dobro je što su svi spremni za utakmicu, nema povređenih ni suspendovanih igrača. Jedini problem nam predstavlja komunikacija, afričko govorno područje je takvo da nijedan fudbaler ne priča engleski jezik. Te prepreke preskačemo sa prevodiocem“, dodao je Nović.

ES Setif i Al Ahli su se poslednji put sastali 2018. godine, takođe u polufinalu Lige šampiona. Raspored je bio isti, prvo se igralo u Kairu, gde su Crveni đavoli slavili sa 2:0. Revanš u Alžiru potom nije doneo iznenađenje, Al Ahli je prvi poveo sa 1:0, u finišu meča je ES Setif preokrenuo na 2:1, ali i da je postigao treći gol Egipćani bi svakako prošli dalje zbog pogotka u gostima. Novićev tim će sada probati da donese malo više uzbuđenja.

Razlika u kvotama, osim zbog tradicije, u ogromnoj meri je i zbog slabih rezultata ES Setifa u domaćem prvenstvu. Tek je deveti na tabeli, doduše uz nekoliko mečeva manje od rivala, pa još ima šansu da se u finišu prvenstva izbori za novo učešće na međunarodnoj sceni. Mada, da je ES Setif bio bolji u Alžiru, ne bi bilo potrebe da menja trenera i da 49-godišnji Zrenjaninac preuzme ekipu...

21.00: (1,25) Al Ahli (5,00) ES Setif (12,0)

Pre meča u Kairu odigraće se utakmica Petro Atletika i Vidad Kazablanke u Angoli. Vidad je veliki favorit u dvomeču, ali u Luandi mu neće biti lako. Tu će Petro Atletiko probati da stekne krucijalnu prednost.

Vidad je prošle sezone zaustavljen u polufinalu Lige šampiona, isto u momentu kada je bio apsolutni favorit. Sada će ekipa iz Angole probati da prepiše recept od Kajzer Čifsa. Vidad je u sjajnoj formi, nije izgubio na poslednjih 12 mečeva u svim takmičenjima, samo dva puta je u tom periodu odigrao nerešeno. Pritom, remi sa Beluizdadom u četvrtfinalu Lige šampiona mu je bio po meri, jer je prethodno u Alžiru slavio sa 1:0.

Vidad i Petro Atletiko su igrali i u grupnoj fazi, u Luandi je slavio tim iz Angole sa 2:1, ali su se potom Marokanci osvetili u Kazablanki sa 5:1.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

AFRIČKA LIGA ŠAMPIONA – POLUFINALE (PRVI MEČEVI)

Subota

15.00: (2,40) Petro Atletiko (2,95) Vidad Kazablanka (3,10)

21.00: (1,25) Al Ahli (5,00) ES Setif (12,0)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

AfrikaAfrička Liga šampionaDarko NovićES SetifAl AhliAl Ahli Kairo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara