(©Reuters)
(©Reuters)

Novinarstvo je profesija u kojoj mnogi rade, ali samo Gari Lineker zarađuje milione

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.11.23. | 12:06

BBC nudi novi ugovor sa zaradom od 1.350.000 funti godišnje

Kao što je nekada Gari Lineker govorio je fudbal igra između 22 čoveka u kojoj uvek pobede Nemci, tako možemo i mi da kažemo da je novinarstvo profesija u kojoj rade mnogi, ali samo Gari zarađuje – milione.

BBC ima kultnu emisiju posvećenu fudbalu “Meč dana” (Match of the day), koja traje decenijama, a koju od 1999. godine vodi Lineker. Njemu ističe ugovor uskoro, a TV kuća je pokrenula pregovore da se saradnja nastavi.

Izabrane vesti

Kako su objavili engleski mediji, Linekeru je ponuđen ugovor po kojem bi zarađivao 1.350.000 funti (1.540.000 evra) godišnje. Nije loše… Gari je raspoložen da se saradnja nastavi, iako je u martu bio na sedmodnevnom “hlađenju”.

Tada je legendarni fudbaler rekao da imigraciona politike britanske vlade slična onoj koju je imala Nemačka tridesetih godina prošlog veka, što je izazvalo reakcije “odozgo”, pa je BBC suspendovao Linekera. Ipak, uz njega su javno stali drugi novinari i članovi produkcije BBC-ja, tako da je suspenzija potrajala samo nedelju dana i Gari se posle toga vratio na TV ekrane.


tagovi

Gari LinekerBBC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara