Žoao Kanselo (AFP)
Žoao Kanselo (AFP)

Novo izigravanje FFP-a: Barsa kreće po Kansela čim legnu pare od Dembelea

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 12:02

Katalonci već imaju dogovorene lične uslove sa Portugalcem, najrealnije je da fudbaler Mančester Sitija stigne na pozajmicu

Muče finansijski problemi Barselonu, još nije uspela da registruje novopridošlice poput Ilkaja Gundogana, ali nastavljaju Katalonci da traže pojačanja i načine da se mačuju sa finansijskim fer-plejom. Dobiće velikan sa Kamp Noua uskoro finansijsku injekciju od transfera Usmana Dembelea, a čim Francuz potpiše za Pari Sen Žeremen u poslu vrednom 50.000.000 evra (od čega 27.000.000 ide Barsi), šampion Španije krenuće po Žoaa Kansela!

Fabricio Romano tvrdi da su lični uslovi sa Portugalcem na kojeg Pep Gvardiola ne računa, već dogovoreni i da Barselona već pregovara sa Mančester Sitijem. Rešeni su Katalonci da iskoritste deo novca od Dembeleove prodaje na operaciju Kanselo, mada je to praktično sića, nedovoljna suma za kupovinu jednog od najboljih bekova Evrope. Jer Barselona ima pravo da u nove transfere reinvestira samo 40 posto od prodaje igrača. Samim tim, pozajmica sa pravom otkupa je najrealnija opcija kako bi Barselona izbegla probleme sa finansijskim fer-plejem.

Izabrane vesti

Kanselo je velika Ćavijeva želja još od januara meseca, ali je tada Portugalac sreću potražio u Bajernu gde odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima uz jedan pogodak i šest asistencija. Međutim, nije ubedio Bavarce da treba da ga otkupe po ugovorenoj ceni od 70.000.000 evra. Ova suma je trenutno iz Barselonine vizure misaona imenica, mada nema naznaka da će finansijski uslovi biti identični kao za Bajern pre nekoliko meseci.

Trener šampiona Španije je tokom turneje u Sjedinjenim Američkim Državama naglasio da mu nedostaje krilo, a iako je Kanselo po vokaciji bek, malo je prodornijih fudbalera po desnom boku od reprezentativca Portugalije i španski stručnjak bi mirne duše mogao da ga koristi kao čisto krilo.

Želja Barselone za desnu stranu terena bio je supertalentovani bek Valjadolida Ivan Fresneda, ali pitanje je koliko bi ovaj 18-godišnjak mogao momentalno da donese Barseloni. Sa Kanselom je priča potpuno drugačija jer deluje da bi se njegove napadačke sposobnosti savršeno uklopile u Ćavijev ofanzivni fudbal. Takmičarske 2021/22 bio je jedan od najboljih asistenata Premijer lige među "defanzivcima".

Barsa je ovog leta dovela Ilkaja Gundogana i Injiga Martinesa kao slobodnje igrače, a davno izgubljenog sina Oriola Romeua pazarila od Đirone za svega 3.700.000 evra. Istovremeno je prihodovala 35.000.000 evra od Antoana Grizmana, Franciska Trinkaa i Nika Gonzalesa. Takođe, sa 40.000.000 evra obezbedila je dolazak jednog od najvećih bisera brazilskog fudbala za naredno leto i tako ponovo zaobišla potencijalne neprilike sa finansijskim fer-plejem.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Žoao KanseloMančester SitiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara