Kilijan Mbape (©Reuters)
Kilijan Mbape (©Reuters)

Novo poglavlje u priči o Mbapeu i Realu: PSŽ ga ponudio za 200.000.000 + 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.06.23. | 10:09

Francuz u Madridu je ponovo aktuelna tema vodećih sportskih medija širom sveta

Izgleda da izjava Florentina Pereza data navijaču tokom potpisivanja autograma, u kojoj kaže da je dovođenjem Hoselua Real Madrid završio s ulaznim transferima za ovaj prelazni rok, mnoge nije ubedila. I zaista, gotovo neverovatno zvuči da bi dojučerašnji špic Espanjola mogao da bude jedina opcija za klasičnog centarfora u timu Karla Ančelotija sledeće sezone.

Nema, međutim, mnogo imena koja se trenutno dovode u vezu sa Realom, posebno ne napadača, ali jedno je aktuelno već nekoliko prelaznih rokova. Pre nekih godinu dana je, čak, delovalo da je sve spremno da Kilijan Mbape obuče beli dres, ali se to nije dogodilo. Odlučio je da ostane u Pari Sen Žermenu i produžio ugovor na još dve godine. Jednu je odradio, ali je i nedavno obavestio rukovodstvo kluba da ne želi da potpiše novi produžetak saradnje. To znači da bi po završetku sledeće sezone 24-godišnji golgeter mogao da napusti Pariz kao slobodan igrač, što je izazvalo paniku, ali i ljutnju među katarskim vlasnicima francuskog kluba.

Izabrane vesti

Šeik Tamim bin Hamad Al Thani našao se uvređenim Mbapeovom odlukom i navodno je rešio da ga proda već ovog leta, kako se ne bi dogodilo da ode bez obeštećenja. Francuski portal PSŽ komjuniti piše da je katarski bogataš ubrzo posle sastanka u Dohi sa Mbapeovim predstavnicima kontaktirao Madriđane i ponudio im da kupe sjajnog napadača za 200.000.000 evra, plus dodatnih 50.000.000 ukoliko kao igrač Kraljevskog kluba osvoji Zlatnu loptu. Sam izvor informacije nije preterano pouzdan, ali s obzirom na to da su i neki renomiraniji mediji preneli vest, jasno je da imamo novo poglavlje u priči o Mbapeovom dolasku u Real Madrid.

Čak i posle odluke da ostane u Parizu iako je dolazak u Madrid bio "već viđen", nije se stekao utisak da je Real, odnosno Florentino Perez, odustao od namere da jednog dana angažuje Kilijana Mbapea. Kako je Karim Benzema odlučio da ode u Saudijsku Arabiju, mesto za prvog špica je ostalo upražnjeno. Uz dužno poštovanje za kontinuitet dobrih igara i golova, kao i odlične igre u reprezentaciji Španije, zaista bi bilo iznenađenje da 33-godišnji Hoselu bude prvi izbor Karla Ančelotija u sezoni koja predstoji, a u kojoj je cilj Reala povratak na vrh Evrope i Primere.


tagovi

Kilijan EmbapeReal MadridPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Real Madrid
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara