Predsednik FS Italije Gabrijele Gravina (©AFP)
Predsednik FS Italije Gabrijele Gravina (©AFP)

Novo pravilo: Ko prihvati Superligu leti iz Serije A

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.04.21. | 15:05

Italijani ozvaničili

Juventus, Inter i Milan su hteli više, ostatak Italije se uplašio da će dobiti manje i zauvek izgubiti finansijsku trku sa tri najveća kluba sa Apenina. Izgubio bi i sam Fudbalski savez, novčano naravno, pa je danas reagovao kako bi sprečio mogućnost da se u budućnosti ponove ovakvi ispadi.

Italijani su naime uveli nov propis po kome će klubovi koji prihvate učešće u privatnim takmičenjima koje ne priznaju Fifa, Uefa i nacionalni Fudbalski savez biti izbacivani iz Serije A.

Izabrane vesti

Kazni zasad neće biti, barem ne od Fudbalskog saveza Italije, ali ako bi nekome i palo na pamet da ponovo zapreti učešćem u nekakvom elitnom takmičenju izgubiće svoje mesto u državnom prvenstvu.

To je već i ozbiljan finansijski minus, a da ne pominjemo gnev navijača koji bi nastao kada bi bilo ko iz pomenute trojke okrenuo leđa celoj Italiji. Što se tiče Serije A, priča o Superligi je ovim verovatno završena. Bar do daljeg.

Postoji naravno i opcija da se Superliga proširi, da se igra dva puta nedeljno i da se tako nadomesti izgubljeni novac, ali takva mogućnost u ovom trenutku ne deluje realno.


tagovi

Gabrijele Gravina

Obaveštavaj me

Inter
Juventus
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara