Ilustracija (©Starsport)
Ilustracija (©Starsport)

Novo saopštenje Novog Pazara: Obratićemo se sutra UEFA i FIFA

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 21:52

„Zbog tendencioznog selektiranja sudija od strane predsednika sudijske organzacije Dejana Santrača“, kažu plavi

Malo pošto je završen meč sa Železničarem u Pančevu (2:2) Novi Pazar je objavio saopštenje za javnost u kojem je zatražio smenu predsednika sudijske komisije Dejana Santrača zbog sukoba interesa.

Ali, tu se Pazarci nisu zaustavili. U toku večeri objavili su još jedno saopštenje, u kojem su najavili da će se sutra obratiti organima UEFA i FIFA.

Izabrane vesti

„FK Novi Pazar obratiće se sutra,(11.02.) Odeljenju za integritet UEFA-e, zbog tendencioznog selektiranja sudija od strane predsednika sudijske organzacije Dejana Snatrača. Istovremeno, kako predviđaju pravni akti FIFA, najkasnije do 15 časova,(24 sata od završetka utakmice) biće prosleđen materijal Svetskoj fudbalskoj organizaciji sa utakmice Železničar Pančevo - Novi Pazar, na kojoj je Santračev lični prijatelj sudija Ivan Stamenković pokazao elementarno fudbalsko neznanje i ljudski nemoral.

Da su naše tvrdnje tačne ilsustrujemo podatkom da je u Prvoj ligi Srbije 22/23, sudija Stamenković na čak sedam utakmica “delio pravdu” Železničaru. U tekućem prvenstvu Superlige, već je sudio tri puta i uvek kad je Železničar bio domaćin i na svim utakmicama su gosti oštećeni: Čukarički, Napredak i Novi Pazar.

Ovo ne radimo samo zbog Novog Pazara već zbog svih ljubitelja fudbala koji su oterani sa stadiona i tribina zbog raznih Santrača i Stamenkovića. Mi ne otkrivamo nikakvu toplu vodu, jer ovo zna celokupna fudbalska javnost, ali zbog straha od osvete “glasno” ćuti. Svesni smo da će posle ovoga uslediti osveta onih u čijim su rukama i “nož i pogača”, ali smo spremni da idemo do kraja i podneseno i najveću žrtvu samo da stvari isteramo na čistac. Mi posle današnje krađe u Pančevu nemamo više šta da izgubimo“, stoji u saopštenju Novog Pazara.

Na kraju je i spisak utakmica koje je Stamenković vodio Železničaru prošle sezone u Mozzart Bet Prvoj ligi Srbije:

1. kolo: Železničar – Zlatibor

8. kolo: Inđija - Železničar

16. kolo: Zlatibor – Železničar

20. kolo: Grafičar - Železničar

23. kolo: Železničar – Inđija

27. kolo: Železničar – Loznica

28. kolo: Železničar – Imt


tagovi

FK Novi PazarDejan SantračMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara