Luka Milivojević (©MN Press)
Luka Milivojević (©MN Press)

Novosti: Luka Milivojević pred povratkom na Marakanu?

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.23. | 00:05

Crvena zvezda planira da se za Ligu šampiona pojača kapitenom Kristal Palasa

Pitanje je dana kada će Crvena zvezda i zvanično proslaviti šestu uzastopnu titulu prvaka Srbije, odnosno po srpski fudbal istorijski direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Neizvesno je hoće li crveno-bele i u elitnom takmičenju predvoditi Miloš Milojević ili će ga naslediti Barak Bahar iz Makabi Haife, ali okosnica tima već se nazire. Uz starosedeoce, tu će biti oporavljeni Uroš Spajić koji se zimus vratio u Beograd iz Kasimpaše, iz Kopenhagena stiže Marko Stamenić, a iz Slavije Prag raspucani Nigerijac Piter Olajinka.

Po pisanju Večernjih novosti na pomolu je još jedno veliko pojačanje, odnosno povratak Luke Milivojevića.

Izabrane vesti

I mada odmah treba reći da su šanse za ovakav transfer izirazito male, podsetimo da se kapiten Kristal Palasa i u nekim ranijim prelaznim rokovima pominjao kao želja Crvene zvezde. Kako mu po završetku tekuće sezone ističe ugovor sa londonskim klubom, šanse za realizaciju dogovora ovog puta su nešto realnije. Iskusni vezista već sedam sezona nastupa u Premijer ligi - prethodno je igrao za Olimpijakos i Anderleht - ali u poslednje dve nije standardan i to bi moglo da utiče na odluku da ne dođe do obnavljanja saradnje sa Kristal Palasom.

Kao i činjenica da bi povratkom na Marakanu ispunio dečački san i s voljenim klubom zaigrao protiv najboljih na kontinentu.

Milivojević je dosad sakupio skoro 200 nastupa za Orlove iz Londona, dok je crveno-beli dres nosio 47 puta (sedam golova, šest asistencija). U Zvezdu je došao januara 2012. iz Rada, a otišao je jula 2013, nakon što je Anderleht platio 2.700.000 evra za njegov transfer.

Ukoliko bi se ovog leta vratio u beogradski klub, 32-godišnji defanzivni vezista ponovo bi zaigrao sa pomenutim Spajićem, kao i Srđanom Mijailovićem, s kojima je delio svlačionicu početkom druge decenije 21. veka.

Ove sezone iskusni Kragujevčanin je sakupio 16 nastupa za Kristal Palas, trenutno dvanaestoplasirani tim Premijer lige sa tri boda iznad zone ispadanja, i dao jedan gol, u pobedi nad Oksfordom 2:0 u Liga kupu. Iskustvom dugogodišnjeg igranja u najjačoj evropskoj ligi sigurno bi značajno doprineo kvalitetu Zvezdinog tima sledeće sezone. Da li će tako i biti zavisiće dosta od odluke londonskog kluba, ali po poslednjim vestima sa Ostrva, srpski internacionalac je na listi igrača koji će napustiti Selhurst Park po završetku sezone.


tagovi

Luka MilivojevićFK Crvena zvezdaKristal Palas

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara