Problemi za domaćina (©AFP)
Problemi za domaćina (©AFP)

Novozelanđanke evakuisane zbog požara u hotelu u Oklandu

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.07.23. | 13:55

Sumnja se da je vatru podmetnuo pljačkaš koji je kasnije uhapšen. Tri dana ranije u istom gradu se odigrala pucnjava u kojoj su ubijene dve osobe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Otkako je prošlog četvrtka počelo Svetsko prvenstvo za žene, fudbal je na Novom Zelandu u dobroj meri ostao u senci nemilih dešavanja u Oklandu, drugom po veličini gradu u zemlji koorganizatoru Mundijala. Oba puta su direktno bile pogođene domaće igračice, koje je na dan otvaranja šampionata potresla vest o pucnjavi u kojoj su ubijena dva njihova sunarodnika, a šestoro ih je ranjeno na jednom oklandskom gradilištu.

Izabrane vesti

Uprkos tragediji, premijerni meč je odigran iste večeri kako je i bilo predviđeno, a Novozelanđanke su zabeležile istorijsku, prvu pobedu na svetskim prvenstvima, i to protiv Norveške – 1:0.

Samo tri dana kasnije, u nedelju uveče, domaći tim je pretrpeo još jednu traumu. U hotelu Pulman, gde su Novozelanđanke smeštene, u nedelju je izbio požar zbog kojeg su svi gosti, uključujući fudbalerke morali hitno da se evakuišu. Kako je saopšteno, nijedna članica državnog tima nije povređena.

Kako su objavili lokalni mediji, sumnja se da je požar podmetnuo pljačkaš koji je uhapšen iste večeri.

„Čini se da požar nema nikakve veze s našim timom, sa FIFA ili Svetskim prvenstvom uopšte“, rekao je portparol Fudbalskog saveza Novog Zelanda.

Ipak, reprezentacija je odmah prebačena na drugu lokaciju, odakle se vratila u Pulman tek nakon što je policija dala „zeleno svetlo“.

Nije baš idealno sve što se dešavalo. Požar svakako nije situacija u kojoj neko želi da bude“, rekla je medijima Ketrin Bot, desni bek engleskog Lestera i državnog tima Novog Zelanda.

Jedan od požarnih izlaza je bio zadimljen, ali smo izašli preko drugog u savršenom redu i bez problema. Kad smo se kasnije vratile, osećale smo se bezbedno jer smo videle da ima dosta obezbeđenja. Stvari su se vrlo brzo vratile u normalu,

“ dodala je 28-godišnja fudbalerka.

Još jedan stres možda je uticao na to da Novozelanđanke u drugom kolu Grupe A izgube od Filipina.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Svetsko prvenstvo za ženeženski fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara