Nož u leđa Milanu, Mančester Junajted dogovorio Čalhanoglua za džabe

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.20. | 11:29

Tvrdi Kristijan Falk

I dok iz dana u dan izranjaju nova imena potencijalnih pojačanja za zimu i naredno leto (jutros su aktuelni mladi napadač Skamaka iz Đenove i Lukas Vaskez kojem ističe ugovor u Realu), Milan i dalje ne uspeva da reši goruće probleme igrača kojima ističu ugovori: Zlatana Ibrahimovića, Đanluiđija Donarume i Hakana Čalhanoglua.

Izgleda da su Rosoneri već jednu bitku izgubili.

Izabrane vesti

Kako tvrdi dobro obavešteni nemački novinar Kristijan Falk, Mančester Junajted je za leto dogovorio besplatan transfer Hakana Čalhanoglua za naredno leto. Tačnije, „90 odsto je dogovorio“.

Falk je najpoznatiji novinar nemačkog Bilda čije eksluzive su obično tačne, a priču o Čalhanogluu je ispričao u intervjuu za jedan od Milanovih navijačkih sajtova.

„Prema našim infromacijama, prvi razgovori Mančester Junajteda i Čalhanoglua su obaveljni još prošlog leta. Ti pregovori su trenutno u odmakloj fazi. O tome svedoči i činjenica da je Milan letos na isteku prelaznog roka odbio ponudu Juventusa za Čalhanoglua. Trenutno se pregovara o plati, Hakanova velika prednost je što postaje slobodan igrač. Šanse da pređe u Mančester junajted su 90 odsto“, rekao je Falk.

Čalhanoglu je došao u Milan u čuvenom prelaznom roku leta 2017. godine kao jedno od gomile pojačanja koja su Rosonere koštala oko 250.000.000 evra i nisu donela ništa. Ukazana mu je velika čast da nosi dres sa brojem 10 koji u Milanu ima posebnu težinu (Rivera, Gulit, Savićević, Boban, Rui Košta, Sedorf...) i očekivalo se da bude igrač oko kojeg će da se vrti igra Rosonera. Ipak, kao i većina pojačanja iz tog prelaznog roka je razočarao. Čak je u prvoj sezoni bio i dobar sa osam golova i 14 asistencija na 45 utakmica, ali posle toga je igrao katastrofalno. U sezoni 2018/19 je dao svega četiri gola na 46 utakmica, slabo igrao velike utakmice i bio jedan od najiritantnijih igrača za navijače koji su se pitali do kada će Milan da ga trpi.

I prošlu sezonu je počeo očajno, ali Milan nije digao ruke od njega U prva 23 meča sezone je dao tri gola i upisao samo jednu asistenciju. Tada je sezona prekinuta, a Čalhanoglu se posle pauze vratio kao preporođen i podsetio na onog igrača iz Nemačke kojeg su na San Siru čekali skoro tri godine da proradi. U „postkorona“ periodu, Čalhanoglu je na 12 mečeva dao šest golova i upisao osam asistencija. Konačno je proradio, a dobro je krenuo i ovu sezonu sa četiri gola i dve asistencije na tri meča u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a onda su počele priče o ugovoru.

Turčinov aktuelni ugovor ističe na kraju sezone, a prema njemu je do sada zarađivao 2.500.000 evra po sezoni. U Milanu su verovali da je srećan i zadovoljan i bili su spremni da mu ponude povišicu na 4.000.000 evra godišnje, a onda ih je Čalhanoglu šokirao zahtevom da dobije platu od 7.000.000 evra godišnje koju trenutno ima samo Ibrahimović i nekoliko igrača u ligi.

Milan nije ni mogao, ni hteo da mu ponudi ono što traži, ali je ostala nada da će se neki dogovor postići. Na kraju je ispalo da je Turčin samo želeo da dovede Rosonere pred svršen čin jer je od letos pregovarao sa Mančester Junajtedom koji može da mu ponudi mnogo više novca. Kako stvari stoje, Rosoneri će morati u potragu za novom „desetkom“, a deluje da im je prvi pik već izmakao jer Dominik Soboslaj najverovatnije ide u Lajpcig.


tagovi

Hakan ČalhanogluZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan
Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara