Arsenal se uzalud nada, Soboslaj već dogovorio transfer?!

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.11.20. | 10:32

Kaže selektor Mađarske...

Mađarski vezista Dominik Soboslaj iz Red Bul Salcburga je jedan od najtražnijih mladih igrača Evrope. U prošlosti se Soboslaj najčešće pominjao kao želja Milana i Lacija, da bi ove jeseni zapalio Evropu igrama u klubu i reprezentaciji i privukao interesovanje još više klubova.

Već nedeljama se na Ostrvu spekuliše da je ofanzivni vezista prva želja Arsenalovog trenera Mikela Artete za zimski prelazni rok, ali izgleda da je njegova budućnost odlučena.

Izabrane vesti

Selektor mađarske reprezentacije Marko Rosi je otkrio italijanski medijima da je Soboslajov transfer navodno već ugovoren.

„Koliko sam ja čuo iz razgovora sa njegovim trenerima, izgleda da će u januaru promeniti klub. Najverovatnije ide u Lajpcig. Doduše, to nisam čuo od njega ili njegovog agenta“, rekao je Rosi.

Ovaj scenario nikoga ne bi iznenadio.

Većina najboljih igrača Salcburga prelazi u Lajpcig kada dostigne određeni nivo jer u ligi poput austrijske ne mogu da napreduju više. A oba kluba imaju istog vlasnika i prirodno je da igrači odlaze i slabije u jalu sredinu. Do sada su tim putem išli: Štefan Ilsansker, Peter Gulači, Dajo Upamekano, Bernardo, Nabi Keita, Beno Šmic, Konrad Lajmer, Amadu Hajdara, Hans Volf, Hi Čen Hvang, a Lajpcig je za to platio preko 100.000.000 evra austrijskom klubu.

Za Red Bul koji upravlja u oba kluba, najbitnije da novac ostaje „u kući“. A Soboslaj bi u Lajpcigu trebalo još da napreduje i da poveća vrednost.


tagovi

Dominik SoboslajZimski prelazni rok 2021Red Bul Salcburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara