Luis Figo (©Reuters)
Luis Figo (©Reuters)

Nudili Figu 8.000.000 evra, a pet godina kasnije se ugasili

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 11:05

Priča bivšeg predsednika FK Moskve

Bio je to vrlo ambiciozan projekat. Danas bi rekli – čista plastika. I kao plastika je izgoreo.

FK Moskva je osnovana 2004. godine na razvalinama Torpedo Metalurga, a godinu dana kasnije probala je da dovede – Luisa Figa!

Izabrane vesti

Tako barem tvrdi nekadašnji predsednik ovog ruskog kluba Juri Belous.

Priča o Figu nije bila šala. Ja sam vodio te pregovore, ponuda mu je bila jasno predočena, do poslednjeg detalja. Sponzori kluba su bili spremni da ulože novac u taj projekat. Ponudio sam Figu 8.000.000 evra godišnje! Dugo je razmišljao, mislim da je imao više besanih noći, pošto je na kraju lično došao u Moskvu da nam kaže „ne“, a onda je za 2.000.000 prešao u Inter“, ispričao je Belous za ruski Meč.

Borili su se Moskovljani 2007. za potpis tada mladog Anhela di Marije. On je bio član Rozarija, a tražila ga je i Benfika.

Išao sam zbog njega u Toronto na Svetsko prvenstvo za igrače do 19 godina, ali on je u poslednjem trenutku otkazao nastup. Borili smo se za njega, ipak izabrao je Benfiku. Zašto? Prvo, mi smo nudili 6.000.000 evra za Di Mariju, a Portugalci dva više. Drugo, velika je razlika: u Moskvi je hladno, nije želeo ovamo, izabrao je zemlju u kojoj je uvek sunčano“, rekao je Belous.

Kako je nastao, tako je klub neslavno i nestao. FK Moskva se ugasila 2010. godine, šest godina nakon formalnog „rođenja“. Posle sedam godina klub je obnovljen i sada igra u moskovskoj zonskoj ligi. 


tagovi

RusijaLuiš Figo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara