Foto: (twitter©FSS)
Foto: (twitter©FSS)

Nula Orlova i u Panami: Nije dobro kad je golman jedina svetla tačka

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.01.21. | 02:59

Ideja, energija, završni pasovi i utisak ponovo izostali

Ista meta, isto odstojanje kao protiv Dominikanske Republike. Fudbalska selekcija Srbije sastavljena od igrača i Superlige s izuzetkom Ranka Veselinovića odigrala je još jedan poprilično uspavljajući meč. Rival je bila Panama koja je čitavim tokom susreta prednjačila u broju pokušaja, a sredinom drugog dela bila praktično za debljinu gol linije i obim lopte daleko ili blizu vođstva. Sve u svemu novo izdanje Srbije bez mnogo ideja, energije, završnih pasova i golova i na kraju krajeva utiska, protiv rivala koji slovi za autsajdera - 0:0.

Selektor Ilija Stolica napravio je pet promena u startnoj postavi u odnosu na okršaj sa Dominikanom. Promenio je golmana i mahom odbrambene fudbalere, pa su duel umesto Đorđa Petrovića, Jovana Vlalukina, Nemanje Mićevića, Ranka Veselinovića i Alekse Pejića, počeli Aleksandar Popović, Aleksandar Andrejević, Aranđel Stojković, Milan Gajić i njegov imenjak Radin.

Izabrane vesti

Teren u dosta boljem stanju i trava znatno niža u odnosu na stanje zatečeno u Santo Domingu, ali ni u tim okolnostima neiskusna i neuigrana postava Orlova nije uspela da odnse prevagu nad rivalom upitnog i sigurno ograničenijeg fudbalskog kvaliteta - jer ovo nije bio onaj tim Paname koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čak je na nivou čitavog susreta reprezentacija Srbije bila ona sa znatno manjim brojem pokušaja.

Domaćin je već u trećem minutu zapretio preko Janisa, u desetom je Dijaz blokiran u pokušaju udarca sa ivice šesnaesterca, ali to izabranike selektora Tomas Kristijansena nije osujetilo u namerama da nastave sa udarcima, mahom bezopasnim. Nije da puleni Ilije Stolice nisu pokušavali – u tri situacije tokom prvih 45. minuta Orlovi su bili nadomak konkretnih prilika, ali je u sva tri navrata prvi pomoćnik dizao zastavicu i signalizirao ofsajd.

U preostalim pokušajima koji su imali obrise opasnosti za Panamu nedostajao je završni pas, ili onaj pre njega. Ista boljka kao protiv Dominikanske Republike. Dakle, retko ko od momaka koji su tokom ove dve utakmice bili na terenu ostavio je utisak da bi u bližoj budućnosti mogao da se nametne kao reprezentativni kalibar.

Veljko Birmančević i Miljan Vukadinović imali su po koji kvalitetan dribling ili pas, ali ne više od toga. Krilni napadač Vojvodine je čak propustio najbolju priliku za promenu rezultata u prvom delu. Dobio je loptu u šesnaestercu protivnika, a onda šutirao poprilično neprecizno. I to je bio tek drugi udarac Srbije ka protivničkom golu u prvom delu, prethodni polu-pokušaj delo je Nenada Lukića iz 40. minuta.

Panama se nije naročito obazirala na igru Srbije i u drugom delu je nastavila po receptu iz prvog. Od 49. do 51. minuta Dijaz i Janis su direktnim udarcima iz prekida pokušavali da ugorze Popovića, koji je prvu loptu ispratio pogledom, a drugu zaustavio bez većih problema. To je bila uvertira za ono što je došlo na dnevni red sredinom drugog poluvremena - dva odlična pokušaja glavom od kojih je srpski golman krajnim naporima uspeo da spase svoj tim. Prvi u režiji Ramosa izbacio je u korner, naredni Milera je uspeo da uhvati na gol liniji i time praktično zavredio epitet igrača utakmice.

Imali su fudbaleri Srbije u drugom delu dve vrlo opasno ubačene lopte u šesnaesterac rivala, ali je prvo bio kratak Lukić, pa nešto kasnije i igrač koji ga je zamenio Kosta Aleksić.

Sve u svemu ad hoc reprezentativno društvo superligaša 180 minuta nije postiglo gol u Centralnoj Americi. A u nedostku pravog utisaka, ipak se potkrao jedan - nije dobro kada je golman jedina svetla tačka.

PANAMA - SRBIJA 0:0

Stadion: Romel Fernandez (Panama Siti)

PANAMA (4-4-2): Meija - Palasios, Ramos, Miler, Vense - Grifit, Akosta (od 57. Akosta), Janis (od 89. Vega), Muriljo (od 87. Rodrigez) - Dijaz (od 69. Penalba), Katui (od 82. Žean).

SRBIJA (4-3-3): Popović - Andrejević, Gajić, Stojković, Urošević (od 61. Jevremović) - Radin (od 61. Vlalukin), Tufegdžić (od 45. Čović), Birmančević - Nišić (od 61. Pejić), Vukadinović, Lukić (od 72. Aleksić)


tagovi

Srbijafudbalska reprezentacija SrbijePanama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara