©Reuters
©Reuters

Nunjez je neobjašnjiv fenomen - opet promašio nemoguće, Dijaz u nadoknadi sprečio šok u Lutonu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.11.23. | 19:35

Novajlija vodio sve do 95. minuta, ali nije izdržao...

Jedan jedini poraz imao je Liverpul od starta sezone u Premijer ligi, i to protiv Totenhema, u utakmici koju je obeležila ogromna sudijska greška na štetu Redsa. Teško da ima čoveka koji bi, osim u šali, prognozirao da bi prvi naredni neuspeh tim sa Enfilda mogao da doživi protiv Lutona. I malo je falilo da bude baš tako, da ekipa Jirgena Klopa naleti na minu upravo u gostima kod novajlije, minuti su delili izabranike Roba Edvardsa do toga da i drugom timu iz Liverpula uzmu skalp, ali je šok u dubokoj nadoknadi sprečio Luis Dijaz - 1:1 (0:0).

Morao je Jirgen Klop na teren da šalje Kolumbijca da u teškim životnim trenucima, dok policija i dalje traga za njegovim ocem, vadi kestenje iz vatre, ali znatno mirnije bi gosti sa Enfilda dočekali završnicu meča da Darvin Nunjez po ko zna koji put od dolaska u Liverpul nije "zablistao".

Izabrane vesti

Neobjašnjiv fenomen je Darvin Nunjez. U jednom trenutku sposoban je da zaliči na Luisa Suareza iz najboljih dana, a onda vas tokom istog meča, u svega nekoliko minuta natera da pomislite da nije dovoljno dobar ni za poluprofesionalni fudbal. Primera radi krajem oktobra, na utakmici sa Tuluzom u Ligi konferencije, upisao se u strelce u prvom poluvremenu, da bi sredinom drugog uspeo da promaši prazan gol (pogodio stativu)… Pre samo tri dana postigao je evrogol u pobedi nad Bornmutom u Liga kupu, a onda ovog popodneva na Kenilvort roudu opet izveo "ono njegovo"…

Sam kao duh bio je Urugvajac pored stative, Mohamed Salah mu je sa suprotne spustio loptu glavom (mada možemo da diskutujemo i o tome da li je Egipćanin želeo da šutira ili asistira) i sve što je Nunjez trebalo da uradi je da smesti loptu u nebranjenu mrežu. Tomas Kaminski je uspeo da se baci i koliko-toliko pokrije gol, ali ne suštinski belgijski čuvar mreže ništa mogao da je Urugvajac samo pogodio okvir gola. Eh, da je...

Imao je Nunjez šuterski trening na Kenilvort Roudu ove večeri. Sedam puta je šutirao ka golu Kaminskog, ali nijednom nije uspeo da ga savlada. Ako izuzmemo pomenuti detalj iz 70. minuta, najbliži tome bio je u uvodnih četvrt časa meča kada ga je Trent Aleksander Arnold loptom kakvu malo ko još ume da pošalje u Premijer ligi spojio sa golom, a ovaj je u trku, sa igračem na leđima, zakucao u prečku! Dva minuta posle nestvarnog promašaja našao se u gotovo identičnoj situaciji, tada ga je uposlio Salah, ali mu je Kaminski pokrio bliži ugao.

Ušuškana ispred svojih šesnaest metara, defanzivno vrlo dobro organizovana, ekipa Lutona je uz pomoć Benfikinog kapitalca uspešno odolevala naletima Redsa, istovremeno vrebajući priliku za kontru. I deset minuta pre kraja ju je dočekala. U tri poteza, akcijom koju su organizovali bivši članovi Čelsija, Mančester Sitija i Mančester Junajteda, domaći fudbaleri matirali rivala. Ros Barkli je otvorio kontru dodavanjem za Isu Kaborea na desnom boku, a desni bek iz Burkine Faso zavrnuo na penal za Tahita Čonga koji je ćušnuo loptu ispod Alisona (gol pogledajte OVDE).

Liverpul je bio na podu, Klop je desetak minuta ranije već ispucao gotovo sve napadačke opcije sa klupe i jedina preostala bio je Luis Dijaz. Nije mu bilo druge, morao je nemački stručnjak i njega da pošalje na teren iako se zbog gorepomenute situacije prvi put od utakmice sa Tuluzom našao u protokolu. Zaličilo je na potez očajnika, ali je upalio. U petom minutu nadoknade Kolumbijac se sa druge stative ubacio na centaršut Harvija Eliota, još jednog rezerviste, i preko čuvara glavom matirao do tada nesavladivog Kaminskog.

A, onda i podigao dres ispod ispod kojeg je stajala jasna poruka - "sloboda za tatu". Njemu je trenutno najmanje do fudbala, ali bez njega Liverpul bi se kući vratio praznih šaka.

PREMIJER LIGA – 11. KOLO

Subota

Fulam - Mančester junajted 0:1 (0:0)

/Fernandeš 90/

Brentford - Vest Hem 3:2 (1:2)

/Mope 11, Mavropanos 55ag, Kolins 70 - Kudus 19, Boven 26

Barnli - Kristal Palas 0:2 (0:1)

/Šlup 22, Mičel 90+4/

Everton - Brajton 1:1 (1:0)

/Mikolenko 7 - Jang 84ag/

Mančester Siti - Bornmut 6:1 (3:0)

/Doku 30, Silva 33, 84, Akandži 37, Foden 64, Ake 88 - Sinistera 74/

Šefild Junajted - Vulverhempton 2:1 (0:0)

/Arčer 72, Norvud 90+10pen - Belegard 89/

Njukasl - Arsenal 1:0 (0:0)

/Gordon 64/

Nedelja

Notingem Forest - Aston Vila 2:0 (1:0)

/Aina 5, Mangala 47/

Luton - Liverpul 1:1 (0:0)

/Čong 80 - Dijaz 90+5/

Ponedeljak

21.00: (2,15) Totenhem (3,60) Čelsi (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luton TaunLiverpulPremijer ligaDarvin Nunjez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara