©AFP
©AFP

Nunjez probudio uspavane duhove Montevidea: Brazil plače za promenama, muke produbila povreda Nejmara

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 04:07

Fudbaler Liverpula sa dve majstorije potpisao pobedu (2:0), gosti bez udarca u okvir gola napustili Urugvaj

Da postoji vremenska mašina, ljubitelji fudbala u Brazilu večeras na bi pitali šta košta da se vreme "premota" na kraj aktuelne sezone.

Skromna slika sa Svetskog prvenstva u Kataru, nastavila je da bledi i u kvalifikacijama za narednu plnetarnu smotru. Septembarska pobeda (1:0) u poslednjim trenucima utakmice sa Peruom, nije predstavljala dovoljnu opomenu za Brazilce, buđenje nije inicirao ni remi sa Venecuelom (1:1), a kazna je usledila na bolan način u Montevideu gde je lekciju gostima očitao Darvin Nunjez i iz Urugvaja ih poslao praznih šaka, sa dve lopte u mreži (2:0).

Izabrane vesti

Duel u gostima prvom šampionu sveta upalio je alarme Brazilaca i potvrdio da su promene neizbežne, čak i hitno potrebne. Najavljeni dolazak Karla Ančelotija na kraju sezone na klupu koju sada zauzima Fernando Diniz, izvesno će predstavljati korak sa kojim se očekuje povratak na željeni kolosek, ali posle večerašnjeg izdanja nameće se pitanje u kakvom će stanju Brazil dočekati jun 2024. godine.

Ofanzivno potpuno bezopasni, gosti su primili dva gola iz jedinih udaraca u okvir, a sve mane rivala ogolio je Darvin Nunjez strelac prvog i asistent kod drugog pogotka. Urugvajski napadač iskoristio je centaršut Maksimilijana Arauha sa levog boka i u 42. minutu načeo mrežu rivala.

Petim pogotkom u reprezentativnom dresu fudbaler Liverpula razgalio je domaću publiku i najavio prvu pobedu nad Brazilom posle 23 godine, odnosno tek šestu u istoriji. Muke gostiju produbio je duel u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena između De la Kruza i Nejmara u kojem je Brazilac izvukao deblji kraj i zadobio povredu noge usled koje je sa terena odmah transporatovan u bolnicu.

Minimalna prednost ostala je na snazi do 77. minuta, a ponovo se u centru pažnje našao Nunjez. Iako je De la Kruz egzekucijom ukrasio akciju, najveći deo posla obavio je centarfor domaćina koji je uspeo da nadmudri trojicu čuvara i pored Markinjosa, Kazemira i Gabrijela pošalje idealnu asistenciju.

Drugi gol u Edersonovoj mreži otklonio je prektično sve dileme po pitanju ishoda, dok je Brazilcima ostalo da žale za tračkom sreće koji im je nedostajao u 69. minutu da prevare fudbalsku pravdu i preko Rodriga dođu do izjednačenja. Sajno je u pomenutoj situaciji šutirao as Reala, ali je pogodio prečku, što se ispostavila kao jedinia ozbiljna pretnja gostiju tokom 90 minuta borba, pa je Brazil pretrpeo prvi poraz i ostao na sedam bodova iz četiri utakmice, koliko ima i Urugvaj.

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO - 4. KOLO

Utorak

Venecuela - Čile 3:0 (1:0)

/Soteldo 45+1, Rondon 72, Mačis 79/

Sreda

Paragvaj - Bolivija 1:0 (0:0)

/Sanabrija 69/

Ekvador - Kolumbija 0:0

Urugvaj - Brazil 2:0 (1:0)

/Nunjez 42, De la Kruz 77/

Peru - Argentina 0:2 (0:2)

/Mesi 32, 42/



tagovi

reprezentacija UrugvajaFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija BrazilaSvetsko prvenstvokvalifikacije za svetsko prvenstvoNejmarDarvin Nunjez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara