Samir Nurković (desno) u dresu Kajzer Čifsa (©Reuters)
Samir Nurković (desno) u dresu Kajzer Čifsa (©Reuters)

Nurković tužio FIFA južnoafričkog prvoligaša

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 16:14

Srpski fudbaler zahteva od Rojala AM da mu isplati zaostale plate

Košmarna sezona za srpskog fudbalera Samira Nurkovića, koji je ime izgradio igrajući za Kajzer Čifse, dobila je novu epizodu. Raskid saradnje sa južnoafričkim prvoligašem Rojal AM-om nije protekao u prijateljskom odnosu, pa je nekadašnji omladinac Partizana rešio da tuži klub FIFA, kako bi dobio plate koje mu se duguju.

Nurković je ovog leta potpisao ugovor sa Rojal AM-om, ali nije odigrao nijedan minut za njega. Došao je povređen, imao je problema sa kolenom, pa je propustio pripreme za novu sezonu. Napadač tvrdi da je mogao da bude u konkurenciji od kraja septembra, ali da je neopravdano potpuno izostavljen iz selekcije.

Izabrane vesti

Međutim, Nurkoviću od dolaska u tim iz Durbana nije isplaćena nijedna plata. Štaviše, klub je sa njim putem pisma raskinuo ugovor, pa će Srbin preko FIFA da se izboriti za novac koji mu se duguje.

To je potvrdio i Nurkovićev zastupnik Davor Lazić u izjavi za portal Kickoff.com.

Samir više nije igrač Rojala AM, zato što su oni raskinuli ugovor tako što su mu 23. septembra poslali pismo sa mesec dana otkaznog roka. Sada je slučaj komitetom FIFA. Rojal AM nije dao nijedan rand mom klijentu, pa smo im poslali pismo upozorenja. Međutim, nisu odgovorili, ali su saopštili da su raskinuli ugovor zato što je igrač bio na bolovanju na početku ugovora. Od 1. jula do sada mu nisu platili ništa, nismo imali drugog izbora nego da se žalimo FIFA. Nismo želeli da raskinemo ugovor, to je bila odluka kluba bez pravog povoda“, objasnio je Lazić.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

Nurković je u Južnu Afriku došao 2019. godine iz slovačkog drugoligaša Komorna. Proveo je tri sezone u Kajzer Čifsima, na 78 mečeva je postigao 21 gol i zabeležio 10 asistencija, a bio je među najzaslužnijima za to što je 2021. godine tim iz Johanesburga stigao do finala Lige šampiona, gde je poražen od Al Ahlija iz Kaira.

Ovaj 30-godišnjak je prošao školu Partizana, ali nikada nije odigrao nijedan meč seniorskog fudbala u Srbiji. Umesto toga je gradio karijeru u Slovačkoj, igrao je za Košice, Zlate Moravce, Dunajsku Stredu, Pohronije… Kada bude razrešio slučaj sa Rojalom AM, biće slobodan u izboru nove sredine.



tagovi

Južna AfrikaSamir Nurković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara