Dušan Tadić (Reuters)
Dušan Tadić (Reuters)

O kapetene, moj kapetane! Tadić het-trikom asistencija odgovorio na kritike Veslija Snajdera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.09.22. | 20:48

Srpski reprezentativac bio je arhitekta Ajaksove ubedljive pobede nad Herenvenom

Navikao je Dušan Tadić navijače Ajaksa da iz godine u godinu bez ikakve bojazni mogu da očekuju njegov dabl-dabl učinak u Erediviziji. Izgleda da ih je razmazio. Kako u uvodnih pet rundi nije postigao gol, a namestio je "samo" dva počelo je da se oseća nezadovoljstvo, a kapiten amsterdamskog velikana našao se na meti kritika, kako navijača tako i bivših fudbalera ujedno i analitičara Veslija Snajdera i Keneta Pereza.

Po letošnjem dolasku Stivena Bergvajna u klub, srpski plejmejler preseljen je sa svoje leve na kojoj je odigrao najveći broj utakmica u Ajaksu, na desnu stranu terena. Kukali su navijači i na društvenim mrežama da Tadić ne izgleda dobro na tom mestu, neki čak otišli korak dalje i tvrdili da ga je tužno gledati na desnom krilu... Večeras su ipak bili prinuđeni da se poklone majstorstvu svog kapitena i to rečima "O kapetane, moj kapetana", kada u kultnom filmu Društvo mrtvih pesnika odeljenje ustane, popne se na sto i pruži podršku svom profesoru koji je dobio otkaz.

Izabrane vesti

U dominantnoj pobedi Ajaksa nad Herenvenom (5:0) Tadić je učestvovao het-trikom asistencija i uz Luisa Suareza i Miku Nurmelu postao tek treći fudbaler kojem je u ovom veku pošlo za rukom da na tri različite utakmice u Erediviziji bude asistent po tri puta.

Nemstio je Tadić već u 4. minutu na tacni vodeći gol Dejviju Klasenu, nedugo zatim poslužio Keneta Tejlora koji je duplirao vođstvo, a samo ga je splet nesrećnih okolnosti sprečio da večerašnji duel završi sa pokerom asistencija jer je pre gola Mohameda Kudusa neko od defanzivaca Herenvena dirao loptu te formalno poništio asistenciju Srbina koji je odlično izveo korner. Tadić je sa golom kasnije spojio i strelca poslednjeg, petog gola, Brajana Brobija.

Pojela je četa Alfreda Šrojdera na čiji račun pljušte hvalospevi širom Holandije, nemoćni Herenven na Johan Krojf Areni. Oduzela mu je loptu posedok od preko 70 posto, te sa 20 udaraca ka golu, učinila da se rival oseti apsolutno nemoćnim. Pritom su Kopljanici uspeli i da nabilduju brojke, odnosno zadrže epitet jedinog tima koji posle šest kola u Erediviziji ima maksimalnih 18 bodova. Pritom je Ajaks postigao 21 gol, primio samo tri...

Ajaks je pokazao da od starta sezone raspolaže sa ozbiljnim brojem raspucanih fudbalera. Bergvajn predvodi karavan, redovno pogađaju Klasen, Brobi, dvostruki strelac sa večerašnjeg meča Kudus. Nije da lideru holandske elitet trenutno Bog zna kako nedostaju Tadićevi golovi. Postizaće ih Dušan kada bude bilo najpotrebnije. Možda se sprema da pomeri granicu po broju spakovanih pogodaka - prošle sezone je sa 19 probio lični rekord. Pedantnim statističarima nije promaklo da je osim tri asistencije večeras imao čak osam ključnih dodavanja, 84 posto tačnosti u pasu...

Gospoda Snajder i Perez kao i dobar deo Ajaksovih pristalica su ipak malo poranili sa kritikama.

EREDIVIZIJA - 6. KOLO

Petak

Volendam - Go Ahed 2:3 (1:1)

/Sejting 31, Miren 90 - Adekanje 23, Kujpers 77, 82/

Subota

NEC - Fortuna Sitard 1:1 (0:0)

/Markes 90+4 - Ozjakup 71/

Ajaks - Hernven 5:0 (2:0)

/Klasen 4, Tejlor 16, Kudus 48, 59, Brobi 70/

21.00: (3,35) Ekscelzior (3,45) Emen (2,15)

Nedelja

12.15: (2,00) Utreht (3,45) Vitese (3,80)

14.30: (2,20) Kambur (3,45) Groningen (3,25)

14.30: (1,18) PSV (7,75) RKC (13,0)

16.45: (2,15) AZ Alkmar (3,40) Tvente (3,40)

20.00: (1,30) Fajenord (5,70) Sparta (9,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dušan TadićAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara