©AFP
©AFP

Obračun prekidima u Čukinoj grupi: Milenković asistirao glavom, Fjorentini malo i dva vođstva u Genku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 20:53

Bez pobednika u Belgiji - 2:2

Ako na neki segment igre treba da obrati pažnju stručni štab Čukaričkog u narednim mečevima grupne faze Lige konferenije, onda su to prekidi. Genk i Fjorentina su upravo na taj način postizali golove u okršaju koji je završen bez pobednika, iako su gosti iz Firence dva puta imali prednost - 2:2 (1:2).

Bilo je i do loših reakcija i postavki odbrana dva tima, ali pre svega do dobre organizacije ofanzivnih prekida. Sastav Vinčenca Italijana je dva puta vodio golovima Luke Ranijerija. Kod drugog gola u 23. minutu ključni posao je odradio Nikola Milenković, koji je glavom pronašao saigrača iz poslednje linije na drugoj stativi i pomogao mu da prvi put u profesionalnoj karijeri postigne dva gola. Ne samo na jednoj utakmici, već u čitavoj sezoni.

Izabrane vesti

Oba kornera za Fjorentinu odlično je kornere izvodio kapiten Kristijan Biragi, koji Ranijerija u sedmom minutu pronašao na drugoj stativi, a Milenkovića 16 minuta kasnije na prvoj. Srpski reprezentativac ju je potom prosledio na suprotnu stranu, gde je ponovo dobro bio postavljen Ranijeri.

Begijanci su prvi put na utakmici izjednačili u 12. minutu, nakon slobodnog udarca na četrdesetak metara udaljenosti od gola italijanskog kluba. Ono što kod Fjorentine bio Biragi, tu ulogu je kod Genka imao Bilal El Kanus. Mada, prvom golu domaćina kumovala je loša reakcija gostujućih igrača, koji su u nekoliko navrata propustili priliku da ispucaju loptu iz svog kaznenog prostora, što je na kraju iskoristio Andi Zećiri i poslao loptu iza leđa Olivera Kristensena.

Potpuni šok za goste usledio je u 85. minutu. El Kanus je ponovo perfektno centrirao, ovoga puta iz ugla, Dankan nije uspeo u potpunosti da zatvori Marka Mekenzija, koji ga je nadvisio u skoku i zakucao loptu iza leđa nemoćnog danskog čuvara mreže.

Genk 5. oktobra gostuje Čukaričkom u Leskovcu, dok će Fjorentina ugostiti Ferencvaroš na Artemio Frankiju.


GRUPA F

Ferencvaroš - Čukarički 2:1 (2:1)

/Varga 44p, Ovudu 45+7 - Ivanović 26/

Genk - Fjorentina 2:2 (1:2)

/Zećiri 12, Mekenzi 85 - Ranieri 7, 23/



tagovi

Nikola Milenković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara