Luis Karlos Ruiz i Leonardo Kastro (©AFP)
Luis Karlos Ruiz i Leonardo Kastro (©AFP)

Obračun u Kolumbiji bez najboljih snajperista

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.11.22. | 19:00

Miljonarios je bez Luisa Karlosa Ruiza, a Deportivo Pereiri nedostaje Leonardo Kastro uoči njihovog susreta (ponedeljak, 20) u 3. kolu Kvadrangulara Klausure

Kroz prevelike oscilacije prolaze igrači Miljonariosa ove sezone. Od sjaja u ligaškoj fazi Aperture do očaja u Kvadrangularu. Potom, opet od sjaja u ligi Klausure, do očaja u njenom finišu kada su u poslednjem kolu morali da overe jednu od prvih osam pozicija. U takvoj situaciji nije lako ni pretpostaviti koji su krajnji dometi ekipe Alberta Gamera, čak ni to koje će lice pokazati na prvoj narednoj utakmici. Ovog ponedeljka, u sklopu 3. kola Kvadrangulara Klausure igraće veoma važnu utakmicu sa Deportivo Pereirom.

Miljonariosi su u prva dva kola osvojili četiri poena. Prvo su remizirali sa Santa Feom (1:1) kod kuće, a zatimkao gosti savladali Hunior (1:0) golom Ruiza Rivere. Naredni rival Pereira zasad je polovičan. Pobedili su žuto-crveni na premijeri protiv Huniora sa 4:3, da bi potom Santa Fe bio bolji sa 2:0.

Izabrane vesti

Veliki problem po velikana iz Bogote uoči večerašnjeg susreta je povreda napadača Luisa Karlosa Ruiza. On je stradao na meču sa Huniorom, od tada nije uspeo da završi nijedan trening i bio je prinuđen da otvori bolovanje. Nedostajaće 35-godišnji centarfor mnogo Gameru, pošto je ove godine u svim takmičenjima postigao ukupno 18 golova i dodao tome još pet asistencija.

Pereira je dva puta pobedila Miljonariose ove godine. U ligaškom delu Aperture je sredinom aprila na svom terenu slavila sa 1:0, golom Santijaga Montoje. Istim rezultatom je trijumfovala 20. oktobra i u ligaškom delu Klausure, samo tada je u Bogoti strelac bio Leonardo Kastro.

22.00: (1,53) Miljonarios (3,80) Deportivo Pereira (6,00)

Ovog puta Kastra nećemo gledati na terenu, pošto je on zaradio suspenziju u prošlom kolu. Dobio je peti žuti karton u sezoni protiv Santa Fea, tako da mora na hlađenje. Kastro je inače najbolji strelac Deportiva u Klausuri sa 10 pogodaka.

Komplikovan sistem takmičenja i nepotrebno veliki broj utakmica koštali su dodatno Miljonariose. Prvenstvo Kolumbije se neće završiti pre početka Mundijala u Kataru, a štoper Huan Pablo Vargas ne može da čeka. On se posle pobede u prošlom kolu pozdravio sa saigračima i priključio nacionalnom timu Kostarike, koja će igrati na Svetskom prvenstvu u grupi sa Španijom, Japanom i Nemačkom. Gamero je pred televizijskim kamerama poželeo Vargasu sreću u Kataru i poručio da su svi u Miljonariosu ponosni na njega.

Kvadrangular se igra dvokružno, dakle ukupno šest kola, posle čega će se pobednici obe grupe sastati u finalu za titulu. Aperturu je osvojio Atletiko Nasional, koji je u dvomeču za trofej bio bolji od Tolime sa ukupnih 4:3.

KOLUMBIJA 1 (KLAUSURA) – KVADRANGULAR, 3. KOLO

Grupa A

Santa Fe – Hunior 0:0

22.00: (1,53) Miljonarios (3,80) Deportivo Pereira (6,00)

Grupa B

Agilas – Independijente Medeljin 1:0 (0:0)

/Oliveros 52/

Amerika Kali – Deportivo Pasto 2:1 (1:0)

/Perez 27, Ramos 67 – Estasio 58/

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kolumbija 1MiljonariosDeportivo Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara