Andrić i Oršić ©Reuters
Andrić i Oršić ©Reuters

Obrni, okreni - Dinamo je ponovo najbolji: Rijeka preslišana u derbiju, asistencija Komnena Andrića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.01.22. | 20:12

Dominantna igra i sigurno slavlje ekipe Željka Kopića, koji se osamostalio na čelu tabele - 2:0

Kako god okrenete, opet se Dinamo za sve pita u hrvatskom fudbalu. Osijek je nastartu proleća poražen od Slaven Belupa, a danas su Zagrepčani u derbiju preslišali Rijeku, osvetili joj se za eliminaciju u Kupu i osamostalili se na čelu šampinske trke - 2:0 (2:0).

Ekipa Gorana Tomića je potpuno razočarala, još na ppčetku utakmice je upala u Dinamov ritam i meč praktično završila bez izgledne prilike. Sa druge strane, sastav Željka Kopića se od starta nametnuo kao dominantan rival, poveo preko Jvosipa Šutala još u 22. minutu, dok je pitanje pobednika još u 42. minutu rešio Mislav Oršić nakon sjajnog prodora i asistencije srpskog napadača Komnena Andrića.

Izabrane vesti

Rijeka se odlučila na kontranapade, ali je takva strategija pala u vodu nakog gola Šutala. Gosti su bili u velikim problemima onda kada je trebalo da preuzmu kontrolu utakmice, stanu na loptu i pokušaju iz igre da kreiraju orave akcije.

Modri su u drugom poluvremenu uspeli potpuno da spuste ritam i spreče bilo kakve oscilacije u svojoj igri, ali i da osujete bilo kakav pokušaj protivnika. Na kraju, domaći su bili mnogo bliži trećem nego gosti prvom golom. U najboljoj šansi u drugom poluvremenu našao se Luka Ivanušec, koji se u 64. minutu izborio za udarac, ali je šutirao pored gola.

Do promene rezultata je moglo da dođe u sudijskoj nadoknadi. Raspoloženi Ivanušec je proigrao Petra Bočkaja, ali je ovaj iz prilično izgledne situacije gađao preko gola.

Dinamo sada sa utakmicom manje ima tri boda više od Osijeka i Rijeke, četvrti je Hajduk, koji ima isti broj mečeva kao i Modri, ali i pet bodova zaostaka.


HRVATSKA 1 – 21. KOLO

Petak

Istra - Gorica 2:1 (0:1)

/Perković 58, Drena Beljo 74 - Jovičić 6/

Subota

Osijek – Slaven 1:2 (0:0)

/Caktaš 74 – Zvonarek 49, Božić 69/

Šibenik – Hajduk 1:3 (1:2)

/Ćurić 25 – Livaja 15pen, 45pen, Krovinović 68/

Nedelja

Lokomotiva Z. Hrvatski Dragovoljac 2:1 (1:1)

/Dabro 45, Ibrahim 46 - Hodža 22/

Dinamo Z. - Rijeka 2:0 (2:0)

/Šutalo 22, Oršić 42/



tagovi

RijekaKomnen AndrićMislav Oršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara