(©AFP)
(©AFP)

Obustavljena sva sportska takmičenja u Izraelu, stranci napuštaju zemlju

Vreme čitanja: 1min | sub. 07.10.23. | 13:34

Premijer Netanjahu proglasio da je zemlja u ratu

Užasno jutro je svanulo u Izraelu, Hamas je izvršio kombinovani raketni i pešadijski napad na oblast Gaze i okolini.

Prema zvaničnim podacima Izraela, poginule su 22 osobe, dok je više od 500 povređeno. I situacija se ne smiruje. Premijer Benjamin Netanjahu je proglasio da je zemlja u ratu.

Izabrane vesti

Zbog svega toga, obustavljena su sva sportska takmičenja u državi. Verovatno će biti odložena i utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu između Izraela i Švajcarske, mada do toga ima još nedelju dana, međutim, kako danas izgleda situacija u pojasu Gaze, ne deluje da će do deeskalacije doći tako brzo.

Gotovo svi izraelski sportski klubovi su objavili dozvolu stranim sportistima da napuste državu. A, stranaca u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci nije malo. Među njima ima i srpskih sportista u svim tim oblastima. Neki klubovi se organizuju da evakuišu strance, jer je pitanje kako mogu i da napuste zemlju kada rakete lete na sve strane.

Izraelski mediji javljaju da je nekadašnji cenjeni fudbal u toj zemlji Lir Asulin nestao i da porodica ne može da mu uđe u trag, pošto je sinoć slavio rođendan baš u oblasti gde se dogodio najžešći napad.

A, pre manje od 48 sati su košarkaši Partizan Mozzart Beta igrali u Tel Avivu premijeni meč Evrolige...


tagovi

Izrael

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara