OCENE – ČUKARIČKI: Matićeva hrabrost bez nagrade, magija jednog dodira Luke Adžića

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.11.23. | 23:34

Izuzetni Nikola Stanković, Kovačevićev kobni milimetar prostora koji je ostavio Pešiću, Ivanović će noćas loše spavati

Izabrane vesti

Nenad FilipovićGolman
Ko zna u kom bi smeru krenula ova utakmica da nije skinuo zicer Traoreu u četvrtom minutu. Ulio je sigurnost ekipi, sprečio da se ponovi scenario sa prethodnih ovosezonskih evropskih utakmica, a jednako siguran bio i u dobrom delu nastavka, kada je skinuo još dva teška šuta, posebno onaj Listešu iskosa. Prvi gol nije mogao da spreči, drugi je primio iz velike daljine, ali majstor je taj Šilja Pešić...
Ocena
6.5
Nikola StankovićVezni
Forma mu je u ozbiljnom usponu. Nagovestio je to protiv Fjorentine u prošlom kolu, ali tada kao zadnji vezni. Na desnom beku bio je odličan u Nišu pre par dana, ali ovo je ipak neka druga dimenzija. A tu je bio izuzetan. Ni muva nije mogla da proleti po desnom boku, stizao je da se priključi užoj odbrani kao treći štoper u određenim situacionim promenama formacije, imao i par ofanzivnih izleta, posebno u drugom poluvremenu. Uklizavanjem u sudijskoj nadoknadi spasio čist gol, nažalost ne i Čukarički poraza.
Ocena
7.5
Luka SubotićOdbrana
I njegova najstabilnija ovosezonska partija. Potkrao se tu po koji pad koncentracije, kao kod prekršaja u opasnoj zoni na isteku 45. minuta, ili jedne intervencije kada je umalo postigao autogol u drugom poluvremenu, ali je baš u nastavku meča sve vreme bio na udaru i pokupio gomilu lopti pred svojim golom.
Ocena
6.5
Bojan KovačevićOdbrana
Sekunde su ga delile od epiteta jednog od junaka, jer se Pešić nije naigrao sve do tog, osmog minuta sudijske nadoknade, kada je dobio samo milimetar prostora. Kobni milimetar. U većem delu meča stabilna partija, u početku stizao da pomogne Tošiću kada mu je situacija izmicala iz kontrole.
Ocena
6.5
Nemanja TošićOdbrana
Možda i najslabija karika u ekipi Čukaričkog u prvom poluvremenu. Protutnjali su pored njega Traore u četvrtom, pa Makreckis u 25. minutu kao brzi vozovi, na sreću Brđana – bez posledica. Pokazao ozbiljnu mentalnu stabilnost pošto se posle svega toga podigao i odigrao odlično drugo poluvreme, kada je za direktnog rivala imao Markinjosa. Pa ipak, prvi gol pao je sa njegove strane.
Ocena
6
Sambu SisokoVezni
Uvek nekako pomešani utisci. Imao periode kada je odlično pokrivao ogroman prostor ispred svoje odbrane, čak i neke odlične intervencije pred golom, ali u finišu i par paničnih poteza. Stekao se utisak da je mogao da bude bliži Zahariasenu kod izjednačujućeg pogotka.
Ocena
6
Stefan KovačVezni
(do 85. minuta) Perfektno prvo poluvreme. Carevao je terenom. Nije to samo asistencija za gol Adžića. Već i bezbroj zagrađenih lopti, čak ključna uloga u taktici Čukaričkog. U nastavku nešto slabije izdanje, ali kompletan utisak nije bitno pokvario.
Ocena
7
Đorđe IvanovićNapad
Učestvovao u akciji kod vodećeg gola, žaliće za situacijom iz 60. minuta kada se predugo nameštao, a mogao je možda i da reši utakmicu, pa onda i za udarcem u nadoknadi vremena, kada mu je Dibuš odbranio. Završnicu meča proveo po levom krilu, po običaju ogromna kilometraža, ali bilo je još situacija kada je mogao bolje da reaguje.
Ocena
6
Igor MiladinovićVezni
(do 81. minuta) Momak koji je najučinkovitiji fudbaler Čukaričkog ove sezone u Mozzart Bet Superligi konačno je pokazao viši nivo i na međunarodnoj sceni. Uputio najviše udaraca u okvir gola od svih aktera na terenu, doduše nijedan nije bio ozbiljna pretnja za Dibuša.
Ocena
6.5
Luka AdžićVezni
(do 71. minuta) Ima ona „i da ništa više osim toga nije uradio...“ A on zaista ništa drugo i nije uradio ove večeri, ali svu svoju lucidnost i raskoš talenta spakovao je u jedan jedini dodir sa loptom. Pogodak svojstven istinskim majstorima fudbala mogao je da uđe u istoriju kluba sa Banovog brda, jer umalo mu je doneo prvi bod u Ligi konferencije.
Ocena
6.5
Mihajlo CvetkovićNapad
(do 85. minuta) Nije mogao snagom da parira štoperskom tandemu Fernecvaroša, ali je iz sebe iscedio poslednji atom snage, „rvao“ se sa rivalima iz teže kategorije u pokušaju da osvoji prostor. Brzinom predstavljao permanentnu pretnju, stigao da pokaže i lucidnost, kada je petom proigrao Ivanovića za priliku domaćih.
Ocena
6
Bojica NikčevićVezni
(od 71. minuta) Nije imao puno prilika da se istakne za dvadesetak minuta na terenu.
Ocena
6
Luter SingNapad
(od 81. minuta) Proveo nedovoljno vremena u igri da bi bio ocenjen, pa ipak u 90. minutu imao je dobru priliku, ali je šutirao nedovoljno jako i pravo u Dibuša.
Ocena
-
Vukašin JovanovićOdbrana
(od 85. minuta) Kratko na terenu za konkretnu ocenu. Najviše ozlojeđen nakon utakmice, najduže u raspravi sa sudijom.
Ocena
-
Sandej AdetundžiNapad
(od 85. minuta) Kratko na terenu za konkretnu ocenu.
Ocena
-
Igor MatićTrener
Onoliko koliko je bio blizu otkaza - da pre par dana nije pobedio u Nišu, verovatno večeras ne bi ni bio u Leskovcu – baš toliko je sada bio blizu istorijskog boda, možda čak i pobede. Šteta, Čukarički nije zaslužio poraz, bio je najhrabriji ove sezone, izlazio je u visoki presing, nije mu smetalo to što je igrao sa golobradim štoperima, bez kapitena Docića, oba desna beka... I najvažnije – Čukarički nakon prvog primljenog gola nije se povukao da čuva taj jedan bod, već je krenuo po pobedu. Ta hrabrost večeras nije nagrađena, valjda hoće negde drugde...
Ocena
6.5



tagovi

Igor MatićNemanja TošićNikola StankovićLuka SubotićNenad FilipovićSambu SisokoStefan KovačĐorđe IvanovićIgor MiladinovićLuka AdžićMihajlo Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara