Fudbaleri Partizana (©Star Sport)
Fudbaleri Partizana (©Star Sport)

OCENE – PARTIZAN: Serdar Vujačić, milina je gledati Markeca, germanska disciplina Jojića i spasilac Šćekić

Vreme čitanja: 4min | pet. 13.08.21. | 00:33

Aleksandar Stanojević "osetio" Terzića, golman Stevanović još tokom zagrevanja dobio jak vetar u leđa od navijača, Natho ugušen, Holender dekoncentrisan, Rikardo najslabiji od povratka

ALEKSANDAR POPOVIĆ 7 – Teško je golmanu kad primi dva gola praktično iz dva šuta, ali je dokazao da može da drži visok nivo koncentracije kad je u produžetku skinuo zicer Nikiti Burmistrovu.

MARKO ŽIVKOVIĆ 6,5 – Previše stegnuto ušao u utakmicu, kao da je bio pod utiskom porodične tragedije Lutovca. Grešio u pasu, nedostajalo mu je odvažnosti da krene napred, ali se u nastavku značajno popravio i čak na krilu bio uverljivi kad je odmenio Lazara Markovića. U defanzivi slab. Oba gola su pala po njegovoj strani. Način na koji je izveo prvi penal i proslavio ga kao da je osvojio pehar inficirao je ostatak tima i poveo ga ka konačnom slavlju.

Izabrane vesti

IGOR VUJAČIĆ 8 – Mirne duše bi mogao da reciklira izjavu vaterpoliste Dušana Mandića: “Ima Boga, Bog sve vidi”. U prvoj utakmici je sviran penal koji to nije bio posle njegovog starta, u drugoj je izgubio Terekova iz vidokruga za inicijalno vođstvo Sočija, nego bi na njegovom mestu psihički klonuo, a momak iz Podgorice pokazao da je stena u odbrani. Sve što je Siniša Saničanin propustio, nekadašnji član Zete je dočekao. Kako je samo “izvukao” već viđen treći gol Sočija! Ne zovu ga u Humskoj tek tako – serdar.

SINIŠA SANIČANIN 6,5 – Nije ovo bilo veče momka iz Prijedora. Prečesto je plivao. Trpeo je veliki pritisak svaki put kad bi se Sočijevi ofanzivci zaleteli ka njemu, kao da su osetili da nije u komfornoj zoni. Nesiguran, dozvolio da ga lopte preleću.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 7 – Kad bi se gledali isključivo golovi, ispada da je levi bek zakasnio prilikom pravljenja ofsajd zamke prilikom prvog, a možda je mogao bolje da reaguje i kod drugog vođstva Sočija. Osim toga, odisao je sigurnošu, jurio napred-nazad, potrošio se, ali mu je ostalo dovoljno snage da čak i atraktivnim potezima pokaže da može da bude oslonac ovog tima.

SAŠA ZDJELAR 7,5 – Majstorima na održavanju trave Partizanovog stadiona potrebno je dati duplu dnevnicu posle još jedne zrele partije Zlatnog Orlića sa Novog Zelanda jer je teren – preorao. Izuzetna energija.

Slavlje Jojića sa saigračima (©Star Sport)Slavlje Jojića sa saigračima (©Star Sport)

MILOŠ JOJIĆ 7,5 – Koliko zrelosti u razmišljanju, koliko mirnoće u pasu. Verovatno najbolji pojedinac ne baš tako razigranog veznog reda Partizana. Za germansku disciplinu i upornost nagrađen je golom kojim je podigao i publiku i posrnule saigrače. Mapa njegovih kretnji na specijalizovanim platformama pokazala bi da ga je bio “pun” teren.

LAZAR MARKOVIĆ 8 – Milina ga je gledati. Scene kad se zaleti na odbranu, a rivali ostanu zagledani u kosicu, nemoćni da ga prate predstavljaju užitaj za fotorepotere i televizijske kamermane, a niz smislenih poteza potvrdu da s pravom nosi kapitensku traku posle odlaska Vladimira Stojkovića. Ne priča sa sudijama, ne mrmlja u bradu, ne kuka kad promaši. Napokon se bavim onim što najbolje zna. Igra fudbal! I to dobro.

BIBARS NATHO 5,5 – Sve što u Superligi jeste, u Evropi nije. Teško se snalazio pod pritiskom, opkolili su ga vezisti Sočija kao da su čuvali stražu, taman da je u toalet pošao i tamo bi pratili Izraelaca. Ugušen.

FILIP HOLENDER 5,5 – Kao da nije očekivao da će dobiti šansu zbog povrede Danila Pantića tokom zagrevanja. Odsustvo koncentracije dalo se primetiti u nedovoljno otresitom udarcu s početka meča. Sa nekoliko zanimljivih prodora “kupio” publiku, ali je od gola bio – predaleko.

RIKARDO GOMEŠ 5,5 – Promet veliki, zarada mala. Najslabija partija od povratka u Humsku. Praktično nije ni ušao u šansu. Defanzivci Sočija su ga kretnjama oterali od gola. Maltene bezopasan.

IZMENE

SEJDUBA SUMA (od 66. minuta) 6,5 – Ubrzao je Parni valjak njegovim ulaskom, držao je Gvinejac loptu, igrao unapred. Doduše, i grešio, kao posledica dugog odsustva. U pojedinim situacijama se činilo da ga kolege ne razumeju. Sa 11 metara nedovoljno precizan (stativa), a srećan da se od leđa Džanaeva lopta odbije u mrežu. Biće potajno oružje i za Santa Klaru.

Šćekić i Terzić (©Star Sport)Šćekić i Terzić (©Star Sport)

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (od 71. minuta) 7,5 – Spasilac! Igor Vujačić jeste jedan od heroja plasmana u plej-of, ali šanse Partizanu sačuvao je njegov zemljak. Em je dao gol, em je doneo sigurnost na centru igrališta.

NIKOLA TERZIĆ (od 85. minuta) 7,5 – Osveženje! Kao brohni bombona delovao je na igru Partizana. Uneo je živost, maldalačku energiju, stav, brzinu. I onaj centaršut iz kornera na Šćekićevu glavu vredan izjednačenja.

ALEKSANDAR MILJKOVIĆ (od 106. minuta) bez ocene – Malo vremena u igri, ali je sasvim zadovoljavajuće obavuio zadatak na desnom beku, pomerivši Živkovića na krilo.

IVAN OBRADOVIĆ (od 110. minuta) bez ocene – Ušao umesto Slobodana Uroševića i mirno priveo produžetke kraju. Hladnokrvan.

NEMANJA STEVANOVIĆ (od 110. minuta) 8 – Ovacije Grobara “Ćelavi, Ćelavi” još dok se zagrevao pokazuju kakvo poverenje uživa kod publike. Očigledno i kod članova stručnog štaba. Odbranio ključni penal Rodrigau.

TRENER ALEKSANDAR STANOJEVIĆ 8 – Sa ivice ponora do plej-ofa. Zbog – izmena. “Osetio” je Nikolu Terzića, a zimski novajlija iz Čukaričkog mu je vratio asistencijom. Uveo je Aleksandra Šćekića zbog prekida, Crnogorac je dao gol za produžetak. Ubacio je Nemanju Stevanovića, rezervni golman je “skinuo” penal. Sve na mestu. I to suočen sa kadrovskim problemima pre utakmice (smrtni slučaj u porodici Lutovac i povreda Pantića na zagrevanju). Čak je i publiku zadovoljio ubacivanjem Sume. Da, bilo je defanzivnih propusta i manjka kreacije u vezi (najviše zbog slabog Natha), ali izbacio je tim koji je po nekim parametrima jači od Santa Klare. Uradio je veliki posao za Partizan, nedostaje mu samo pečat.

 


tagovi

Aleksandar StanojevićMiloš JojićLazar MarkovićFK PartizanKvalifikacije za Ligu konferencijeNemanja StevanovićIgor VujačićAleksandar ŠćekićSoči

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara