OCENE – PARTIZAN: Takve greške Miletića i Uroševića se ne praštaju, Asano izgubljen u prostoru i vremenu, Pavlović će biti ozbiljan štoper

Vreme čitanja: 4min | čet. 07.11.19. | 23:13

Stojković sprečio ubedljiviji poraz, Suma i Natho bez odgovarajuće pomoći, vezni red zakazao

VLADIMIR STOJKOVIĆ 6 – Primio je tri gola, ali je bar četiri sprečio. Izašao je kao pobednik iz direktnog duela sa Markusom Rašfordom (tri odbrane), jednom zaustavio udarac Freda i bio najučinkovitiji u, inače, slabom crno-belom timu.

NEMANJA MILETIĆ 5 – Neprestano je kasnio. Ostavljao ogroman prostor ofanzivcima Mančestera. Na protivničkoj polovini ništa konkretno nije napravio. Uočljiv pad forme nije mogao da zaustavi ni protiv Janga, koji mu je kao ofanzivni bek napravio dosta problema.

Izabrane vesti

BOJAN OSTOJIĆ 6 – Jeste odbrana crno-belih bila izložena rafalnoj paljbi skoro ceo meč, ali najmanja je to krivica štopera. Proklizao je Ostojić kod drugog gola Mančestera, međutim, pre i posle toga je poput engleskih defanzivaca iz 90-ih godina ispucavao lopte, odbijao nalete, odrao zadnjicu i pokazao kako se bori za boje kluba. Makar poraz bio ubedljiv.

STRAHINJA PAVLOVIĆ 6,5 – Biće ozbiljan fudbaler popularni Kalaba i taj utisak se neće promeniti ni posle rezultata na Old Trafordu. Jesu mu u prvih 45 minuta Marsijal i Rašford pokazali koliko još mora da napreduje, ali razliku između talentovanog i vrhunskog igrača Partizanov štoper sve više smanjuje. Pa i učinkom u drugom poluvremenu.

SLOBODAN UROŠEVIĆ 5 – Ispustio je Grinvuda iz vida pre prvog, loše ispucao loptu uoči drugog gola Mančestera i sam sebe pozicionirao kao tragičara. Mada je pred kraj prvog dela sprečio Rašforda da poentira uvodna dva kiksa su ostavila velikog negativnog traga na njegovu igru. Baš se mučio u duelima sa ofanzivcima Junajteda.

SAŠA ZDJELAR 5,5 – Ušao je dobro u meč, ali je brzo postalo jasno da ne može da izdrži fizički snažnije rivale poput Mektomineja i Freda, dok mu je Mata često bežao iz vida.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ 5 – Neprepoznatljiv. Borba prsa u prsa, najjači kvalitet koji ima reprezentativac Crne Gore, kao da je iščezla u Engleskoj. Izgubio je veliki broj duela sa direktnim konkurentima, podelio dosta alibi pasova, jedan od njih u opasnoj zoni pre drugog gola domaćina skcirao je utisak o bledoj partiji.

SEJDUBA SUMA 5,5 – Bio je jedan od konkretnijh Partizanovih pojedinca u polju na Old Trafordu, vukao loptu napred, ali mu je nešto nedostajalo za bolji utisak. Jednu akciju je završio udarcem, drugu upropasito kasnim pasom iako mu se Asano otvarao, kasnije je ostao u ofsajdu na dodavanje Natha, ali je, kao i u beogradskom susretu, pokušao sam sebe da promoviše u eventualnog heroja. Kad je tako obično se završi golom na suprotnoj strani.

BIBRAS NATHO 5,5 – Koliko je bio dobar protiv AZ-a i Astane, pa i u prvom susretu sa Mančesterom, toliko mu je bilo teško na Old Trafordu. Mada, i takav je uspeo da pokuša da igra fudbal, razvije napade, spremi šansu Sumi, ali je Gvinejac bio u ofsajdu. Bar je nešto moglo da se vidi dok je lopta bila u njegovim nogama, za razliku od većine saigrača.

TAKUMA ASANO 5 – Čas levo, čas desno, a uglavnom – nigde. Mahom nazad, premalo napred, pomagao je odbrani, pre svega Miletiću, ali u napadu, zbog čega je i doveden, mrka kapa... Izgubljen u prostoru i vremenu. Jedan prodor u kom čak nije uspeo da stigne do kaznenog prostora preskroman su učinak.

UMAR SADIK 5,5 – Opravdano mu je poništen gol usled ofsajd pozicije, ali sama ideja da na početku meča pokuša da savlada Romera pokazala je s kakvim je stavom istrčao na Old Traford. U početnih 20-ak minuta pokušavao je da zadrži loptu, kasnije jedva da ju je imao u nogama. Ni senka igrača koji je pre dve sedmice namučio Megvajera.

IZMENE

ZORAN TOŠIĆ (od 59. minuta) 5,5 – Uspeo je koliko-toliko da smiri ekipu ulaskom, zadrži loptu, odigra u stranu, rastereti veznjake i defanzivce, ali u napadu ništa.

FILIP STEVANOVIĆ (od 69. minuta) 5,5 – Nekoliko zanimljivih rešanja, ali ništa konkretno.

ĐORĐE IVANOVIĆ (od 85. minuta) – Premalo vremena na terenu da bi bio ocenjen.

TRENER SAVO MILOŠEVIĆ 6 – Ideja je bila da čeka greške Mančestera, ali ih nije dočekao. Bilo je situacija posebno u uvodu meča, sve do prvog gola, da iz tranzicije pokuša da ugrozi veliki klub, ali su prostori za to bili suženiji nego u Humskoj. Ponovo su ga koštale individualne greške, kao u skoro svim mečevima ove sezone koje je Partizan izgubio, ali kad je sama igra u pitanju bilo je perioda kad ona uopšte nije izgledala loše. Neophodno je da ih bude više kako bi Parni valjak bio konkurentan.

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara