©Star Sport
©Star Sport

OCENE – PARTIZAN: Zdjelaru još jedna epoleta na oficirskom činu, Rikardo melem za navijačke oči, Stanojević dočekao pravog Sumu

Vreme čitanja: 4min | čet. 26.08.21. | 23:46

Svaki potez Aleksandra Stanojevića je bio smislen, Od izbora startera, preko opredeljenja da se napade rival od prvog minuta, do uvođenja svežih krila umesto umornih

ALEKSANDAR POPOVIĆ 7 – Porastao je tokom kvalifikacija do te mere da navijači više ne drhte kad protivnik potegne iz daljine. Jedan šut Linkolna iz slobodnog udarca ukrotio je efektnom paradom, pokupio dosta bočnih lopti, pokazao mirnoću prilikom igre nogom. Napreduje.

ALEKSANDAR MILJKOVIĆ 7,5 – Mnogi će pričati o golovima Rikarda i Saničanina, efektnim potezima Sume ili uticajuna igru Zdjelara. I – neće pogrešiti. Samo što će struka prstom pokazati kako je baš desni bek pokrenuo napad na čijem je koncu dosuđen penal za inicijalno vođstvo. Kao što je Lazar Marković bio njemu podrška na Azorskim ostrvima, tako je Miljković uticao na igru u oba pravca u Beogradu. Udaljio je od gola krila Santa Klare, posebno Patrika.

Izabrane vesti

IGOR VUJAČIĆ 6,5 – Opet je nervozno ušao u utakmicu, pravio faulove u opasnoj zoni, namučio ga je Buldini, ali kako je vreme prolazilo tako je postajao sve sigurniji. Kad je ostatak tima pao na fizičkom planu, Crnogorac je dominirao u vazduhu, odbivši skokom na desetine pokušaja Santa Klare da zapreti Popoviću.

SINIŠA SANIČANIN 7,5 – Od statusa novajlije polako prestasta u – pojačanje. Odlučan, hrabar, u prvom poluvremenu odgovoran kad je trebalo zakrpiti propuste kolega. Stigao je i gol da postigne. Možda najbolja utakmica otkako je došao iz Vojvodine. Još da poradi na koordinaciji sa Vujačićem, ali ovo sa Portugalcima je dobio zahvaljujući ratničkoj crti.

IVAN OBRADOVIĆ 7 – Bilo je malo bojazni među navijačima hoće li se osetiti odsustvo Slobodana Uroševića, a ispostavilo se da nema problema za crno-bele. Iskusni bek je pokazao umešnost postavljanja i potvrdio tezu da odbrambeni fudbaler ne mora (samo) da rešava situacije, već da je njegova dodatna vrednost kad ih predupredi.

SAŠA ZDJELAR 8 – Kad bi se na nekadašnjem vojnom stadionu dodeljivala unapređenja, Zlatni Orlić sa Novog Zelanda bi za večerašnju partiju dobiju jop jednu epoletu na oficirskom činu. Traku nosi Lazar Marković, ali je Zdjelar suštinski kapiten ovog tima. Izdaje naređenja, daje primer, ponaša se odgovorno, komanduje juriš, razrađuje taktiku, menja pravce napada. I tek se sad videlo koliko je nedostajao u Portugalu. Ovacije publike sve su rekle.

MILOŠ JOJIĆ 7,5 – U gro planu je način izvođenja prekida. Skoro svaki je bio opasan po gol Santa Klare. Onaj iz 27. minuta sleteo je na glavu Siniše Saničanina i utabao crno-belima stazu ka prolazu, baš kao što je iskusni vezista zatvorio koridore kretanja Portugalcima i naterao ih da pate kao Partizan na Azorskim ostrvima. Njegov uticaj na igru bio je impresivan. Da, bilo je i grešaka, ali one prate samo one koji rizikuju.

LAZAR MARKOVIĆ 7 – Značenje reči odgornost dobija pun smisao posmatranjem njegove igre po desnoj strani. Dok je imao snage probijao je, odigravao iz prve, pokazao smisao za kombinatoriku. U drugom delu energetski pao, ali je i takav pomagao Miljkoviću.

SEJDUBA SUMA 7,5 – Čekali su ga navijači, čekao ga je trener Stanojević i – dočekali su ga. Onakav kakav je bio kod Sava Miloševića, Gvinejac je za pola sata, dok se nije povredio, uradio više od pojedinaca za 90 minuta. Bio je direktan, agresivan i – učinkovit. Na početku je sam sebi stvorio zicer koji bi verovatno bio gol da nije pucao levom, da bi kasnije iznudio penal i pokazao koliko ga motivišu evropski mečevi.

NEMANJA JOVIĆ 7 – Direktan! Uzme loptu i ide na gol. Ne mrsi. Naravno da tad i greši, ali nije sam na terenu, niti ima 25 godina pa da lako rešava komplikovane situacije, međutim, prvi meč u ulozi startera posle tri sedmice nagoveštaj je da bi u nastavku sezone mogao da bude još opasniji po gol. Osetilo se da prvi put ove sezone igra sa Obradovićem. Nije navikao.

RIKARDO GOMEŠ 7,5 – Impresivan! Opet nije imao bogzna koliko šansi, ali ova utakmica pokazala je da napadač ne mora uvek da zatrese mrežu – iako je i to učinio – da bi mu se učinak visoko vrednovao. Znao je da primi igru na sebe, zadrži fudbal, iznudio faul. Još kad predribla protivnika – melem za navijačke oči.

IZMENE

BIBARS NATHO (od 28. minuta) 6 – Nekoliko pokušaja da se odigra u prostor, ali bez rezultata kakvi su vidljivi u Superligi. Još jedna velika utakmica je prošla, a Izraleac na njoj nije ostavio vidljiv trag.

FILIP HOLENDER (od 74. minuta) 6 – Bolji nego na Azorskim ostrvima. Istrčao nekoliko kontri, imap šansu da poveća na 3:0, mada iz prilično nezahvalne pozicije. Sačuvao par lopti.

DANILO PANTIĆ (od 74. minuta) 6,5 – Pobedio je čim je kročio na teren, pošto se oporavio znatno pre roka, odmenio umornog Jovića, pomogao Obradoviću da se zatvore prilazi po levoj strani odbrane. Racionalan.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ (od 85. minuta) – bez ocene – ušao s namerom da zaključa sredinu terena i posao obavio u prepoznatljivom stilu.

TRENER: ALEKSANDAR STANOJEVIĆ 8 – Od izbora startera, preko opredeljenja da se napade rival od prvog minuta, do uvođenja svežih krila umesto umornih, skoro svaki potez je bio smislen. I u korist tima. Od Sume kome nije verovao dobio je penal vredan početnog vođstva, od Saničanina kome drugi nisu verovarli kad je potpisivao jednog od junaka, od Zdjelara i Pantića odgovore kako funkcioniše grupa. Menjao je ritam utakmice, pritisnuvši papučicu za gas na početku, a oborivši tempo na kraju, mada ni tad Santa Klara nije ništa veliko učinila pred golom Popovića. Kvalifikacije je okončao kao pobednik, na isti način kako ih je počeo – pobedom bez primljenog gola. Samo što je Santa Klara pismeniji tim od DAC-a i bilo mu je vraški teško obuzdati.


tagovi

Aleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara