©FK Crvena zvezda
©FK Crvena zvezda

OCENE - ZVEZDA: Bukari i Endijaje izbacili Zvezdu iz Evrope, Barak platio za ranije grehove

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.11.23. | 23:58

Zvezda je ispala iz Evrope, utisak je da je u Bernu moglo (a možda i moralo) da bude drugačije

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Berna)

Izabrane vesti

Omri GlazerGolman
Nije svaki dan praznik, niti je Omri Glazer pretplaćen da spašava Crvenu zvezdu u mečevima Lige šampiona. Možda je samo kod drugog gola mogao odlučnije da uđe u šut, ali ga je Dragović u dobroj meri zaklonio. Kada se sve sabere i oduzme jedina konstanta crveno-belih u pet utakmica elitnog klupskog takmičenja. Imao je nekoliko dobrih intervencija u drugom poluvremenu, čisto da ispoštuje visoke standarde i broj odbrana.
Ocena
6
Kosta NedeljkovićOdbrana
Imao je simultanu nesreću bek rođen 2005. godine u Bernu. Prvo da mu se lopta odbije od butinu prilikom intervencije Omrija Glazera, a potom da ubedljivo najbolji igrač Jang Bojsa Elija dolazi na njegovu stranu i upoznaje ga sa svim „čarima i lepotama“ Lige šampiona. Da ga edukuje i na praktičnom primeru mu pokaže koliko su igrači na ovom nivou namazani i spretni. Nije ni čudo što je Nedeljkovič igrao pod strahovitim opterećenjem, isijavajući neiskustvom. Teško se odlučivao da krene napred, uđe u duel i trku. Njemu najmanje treba zameriti na ovom ishodu.
Ocena
5.5
Naser ĐigaOdbrana
Igrao se s vatrom i hepo kockicama. Počeo je meč poprečnom loptom i počeo da spaljuje samopouzdanje kompletnog tima, koje je počelo da se krnji posle promašenih zicera. Dugim nogama uspevao je da stigne nekoliko kontri i da hrabro izlazi u nekim situacijama. On je jedna od personifikacija ovog tima Crvene zvezde - Naser Điga povremeno deluje kao štoper u koga treba ulagati, kao kada izleti na centar igrališta i preseče kontru, a nekad kao izgubljeni dečak.
Ocena
5.5
Aleksandar DragovićOdbrana
Posebno je u prvom poluvremenu, to izgledalo veoma korektno. Kada su dolazili centaršutevi sa strane, kapiten crveno-belih je bio dobro postavljen. Ušao je pravovremeno u brojne šuteve s distance, na nesreću kompletnog tima crveno-belih kod udarca Bluma nije. Na terenu ga je Elija dobro skautirao, pa je bežao od njega u zone koje su pokrivali Naser Điga i Kosta Nedeljković. Kada je Hvan pogodio stativu, a Mijatović promašio šansu, i govor tela iskusnog štopera se promenio. Ni sam nije verovao da crveno-beli mogu do boda.
Ocena
6
MIlan RodićOdbrana
Neprijatno je izgledalo kada ga je u jednom trenutku, u prvom poluvremenu, obišao Blum. Ali iskusnom levom beku kao da je prijala promena formacije i odluka da se igra sa četvoricom pozadi. Znao je da dobro rasporedi snagu, pa je u drugom poluvremenu počeo da se češće ubacuje i stvara višak po levom boku. Nije isti igrač kao pre šest godina, fizički pati do granice bola, ali je ostao jedan od poslednjih bastiona onog tima koji se ne predaje. S dušom u nosu, jurišao je napred.
Ocena
5.5
Srđan MijailovićVezni
Do 84. - Mnogo je bio korisniji na ovoj poziciji nego kao desni bek. Znao je da uvali, narodski rečeno, „kosku“ In Bomu Hvanu, ali je radio neke korisne stvari. Bio je pravi tutor tinejdžeru Kosti Nedeljkoviću, i što je zanimljivo dobro se snašao u drugom poluvremenu kada se utakmica u Bernu pretvorila u trku i tranziciju.
Ocena
6
Marko StamenićVezni
Do 59. - Mnogo radi, malo meda daje... Bilo ga je blizu lopte, nudio se kao spojnica između veze i napada, ali je povremeno delovao kao dečak u firmiranoj garderobi, iz aristokratske porodice, pušten da se snalazi u džunglama Amazonije. Previše je bio mekan na brzom terenu u Bernu. I to mu nije prvi put u mečevima Lige šampiona. Očigledno da u Kopenhagenu nije dozreo za ovaj nivo, pa na Marakani mora na dodatno osposobljavanje i edukaciju. A to košta. Jednog dana, možda će ovakve protivnike kao Jang Bojs rešavati rutinski. Samo što iz Zvezdine perspektive izgleda daleko.
Ocena
5
In Bom HvanVezni
Do 90. - Povremeno kao nedonošče u zagrljaju kiklopa iz Jang Bojsa, u nekim delovima meča vrlo pristojan i stabilan, ali nedovoljno konkretan, i na kraju - bez dovoljno sreće. Počeo u levom međuprostoru uz teledirigovan centaršut ka Šerifu Endijajeu, ali je nastavio prilično jalovo, otpadajući iz duela. Kada je s klupe dobio mnogo šira ovlašćenja, podigao se. Pogodio stativu, dva puta stavljao Račopija na muke, proigravao Bukarija. Mnogo bolje izgleda na terenu kada odigrava rizično, bez onih alibi lopti prvom do sebe. Deluje da u galimatijasu Barakovih želja i zahteva nije dovoljno iskorišćen.
Ocena
6
Mirko IvanićVezni
Do 59. - Koliko god mu nisu prijali fizički moćni igrači Jang Bojsa, iskusni vezista Crvene zvezde je u prvom poluvremenu odradio sve što je do njega. Odlično aniticiprao grešku Račopija kod prvog zicera Šerifa Endijajea, potom pustio loptu ispod zemlje Bukariju kada su Zvezdine evropske ambicije počele da se ljuljaju u Bernu. Mekano, zajedno sa In Bom Hvanom, ušao u duel s Garsijom kod drugog gola domaćina, što je bila jedina Ivanićeva opipljiva greška u, za Crvenu zvezdu, bizarnom prvom poluvremenu. Morao da ulazi duboko na polovinu srpskog šampiona kako bi pomgao Rodiću, pa su igrači Jang Bojsa često koristili rupe u tom međuprostoru i umarali ga. Sve dok nije zamenjen zbog povrede.
Ocena
6
Osman BukariVezni
Imao je on izlive nediscipline i ranije, nosi je sa sobom u karakteru, ali ove večeri kao da je u tom segmentu prevazišao sebe i tu svoju manu nesebično podelio s partnerom iz špica Šerifom Endijaeom. Totalni „blekaut“ imao je reprezentativac Gane, od onog trenutka kada je predao u ruke Račopija ključeve Zvezdinog evropskog proleća. Pretvorio je veliki evropski ispit povremeno u privatnu zabavu. Skandalozno reagovao kod pomoćne igre Jang Bojsa pre drugog gola. Počeo je da trči u kontru, ostavivši Bluma samog. Da je neki trener italijanskog kova na klupi Crvene zvezde lansirao bi ga daleko od terena čim bi video situaciju pre drugog pogotka domaćina. Ne vredi ni to što se podigao u drugom poluvremenu…
Ocena
5
Šerif EndiajeNapad
Do 46. - Poslednja brana njegove odbrane popustiće pod poplavom zasluženih kritika posle svega što je u Bernu uradio bivši član Adane, nabivši gornji pritisak Srbima na Vangdorfu na 300. Nema više priča o borbi, traženju dubine i dobrim kretanjima jer pravi napadač zicere u prvih šest minuta stavlja u gornji levi ugao. Fudbal je danas biznis, a biznis rečnikom govoreći – Šerif je mnogo plaćen, a premalo vraća. On nije ni morao ove večeri da bude špic dostojan Lige šampiona. Samo da je imao pola „boaćijevske“ hladnokrvnosti ispred Račopija sada bi se verovatno pričalo o briljantnoj Baharovoj taktici i Zvezdinom evropskom proleću.
Ocena
5
Jovan MijatovićNapad
Od 46. - Promašio dve dobre šanse. Nedostajali mu centimetri da ima veliko veče. Pokazao da može da bude koristan na ovom nivou. Samo da kanališe hrabrost.
Ocena
6
Vladimir LučićVezni
Od 59. - Previše je tu bilo driblinga u prazno i zadržavanja lopte. I opet kada se sve odradi lepo u pripremi akcije, Vladimir Lučić to ritne lošim centaršutem ili pogrešnom odlukom.
Ocena
5.5
Žan Filip KrasoNapad
Od 59. - Promašio kolosalnu šansu. Dobro podvalio dve lopte, ali ponovo ležerno gubio duele u opasnoj zoni.
Ocena
5.5
Aleksandar KataiVezni
Od 84. - premalo vremena na terenu za ocenu.
Ocena
-
Gelor KangaVezni
Od 90. - premalo vremena na terenu za ocenu.
Ocena
-
Barak BaharTrener
Bizarno, čudno, neobjašnjivo... Izraelac je od ovog tima Crvene zvezde napravio čudnu družinu. Nikada crveno-beli nisu napravili ovoliki broj zicera u meču Lige šampiona, niti će to verovatno uraditi u bližoj ili daljoj budućnosti, ali na kraju utakmice i takmičenje – neuspeh. Ima ona scena u „Maratoncima“ kada Mija Aleksić kaže: „Grešni smo“... Negde kao da se treneru Crvene zvezde u Bernu vratilo za sve pogrešne odluke u ranijim mečevima, za loše čitanje utakmica... Večeras, kada je dobro pripremio utakmicu, prosto, nije mu se dalo. Lopta i fudbal obično tako odluče. Pogodio je s formacijom i odlukama, ali kako skup projekat Crvene zvezde nije napravio iskorak u Evropi... Ugrozio je i sopstvenu reputaciju urađenim u pet mečeva u Ligi šampiona. Hvanova lopta se od stative umesto u mrežu odbije u polje, a Šerif Endijaje promaši dve kolosalne šanse, što govori da Bahar očigledno nije zaslužio da ga u ovom ciklusu mazi sreća.
Ocena
5



tagovi

Jang BojsHvan In BomBarak BaharoceneOmri GlazerKosta NedeljkovićAleksandar DragovićMilan RodićNaser ĐigaSrđan MijailovićMirko IvanićOsman BukariŠerif EndiajeMarko Stamenić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara