(Star sport)
(Star sport)

OCENE – ZVEZDA: Pokojni Mladen Delić bi zaplakao zbog Bukarija! Šeprtlja Šerif kao Lukaku za siromašne

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.04.24. | 21:16

Zrela partija Marka Stamenića, zaslužio je Katai da postigne još jedan gol u derbijima

Izabrane vesti

Omri GlazerGolman
Imao je spektakularnu odbranu u 10. minutu, kakve smo navikli od njega ovog proleća. Kod oba gola nemoćan. Mogao je samo da ulepša gol Severine. Na kraju meča pokupio nekoliko centaršuteva i utaknuo sebe u trijumf vredan titule.
Ocena
6.5
Srđan MijailovićVezni
Ne može mu se zameriti na direktnim greškama kao u prošlom derbiju. Ali je bilo vidljivo da ga je stručni štab Partizana targetirao kao slabu tačku i napadao ga loptama ka Gohu. Stalno mu se ponavlja i da se povlači unazad... Mnogo sitnih grešaka, ali je on jedan od onih na čiji karakter Vladan Milojević može da se osloni uvek. U drugom poluvremenu dobio na nekom čudnom samopouzdanju. Stalno bio na suparničkoj polovini, valjda je video da od Bukarija nema vajde...
Ocena
6
Uroš SpajićOdbrana
Slabiji nego u prethodnom derbiju. Imao je problema sa mladim Baždarom koji je lažnim kretanjem i uvlačenjem u sredinu ostavljao prostor ostalim igračima Partizana. Nije bilo onih njegovih autoritativnih oduzetih lopti. Dovoljno je bio iskusan da prilikom vođstva Partizana ne zasrlja u propast, i to je njegov najveći kvalitet na današnjoj utakmici. Nije ga poremetio ni ulazak Saldanje.
Ocena
6
Aleksandar DragovićOdbrana
Bila je ova utakmica za kapitena Crvene zvezde više od igre. Videlo se to i po slavlju na kraju meča, izdušio je kao da je njegov tim ušao u Ligu šampiona. Imao je mnogo bolja izdanja u večitim derbijima. On je prelaznu ocenu, čak i malo više od toga zaslužio provociranjem viška. Finiš meča, dok je Crvena zvezda jurila prednost, proveo je na suparničkoj polovini. I tada demonstrirao da ima miran i tačan pas, ostavljao Olajinki da igra jedan na jedan. Tu se videlo da je u Austriji kao klinac igrao i zadnjeg veznog.
Ocena
6.5
MIlan RodićOdbrana
Dozvolio je da ga Ksander Severina iznese na aut-liniji prilikom akcije crno-belih kod prvog gola. I pre toga se videlo da bi mogao da ima ozbiljne probleme sa holandskim krilom. Taj detalj iz 10. minuta ga je obeležio i naterao da se ne luksuzira kao u prethodnom odmeravanju snaga. Tada je bio istinska podrška Hvanu i Ivaniću. Delovao tromo, bilo mu je potrebno mnogo vremena da ustane posle malo jačih duela. Moguće da je bio rovit, pa ga je Vladan Milojević povukao sa terena.
Ocena
5.5
Gelor KangaVezni
Tačno je da je Gabonac izjednačenjem sa penala uneo mir u Zvezdin tim, ali se ne pamti kada je ideolog igre srpskog šampiona bio tako pripitomljen, kao u prvom poluvremenu. Suočen sa Denilom Kastiljom kao čuvarom, Gelor Kanga je izgubio „masu“ drugih lopti. Nije mogao ni da se saživi u ulogu plejmejkera, jer ga je na početku akcija mladi Samed Baždar dobro pratio i skratio mu prostor. Na silu je gledao da dugom loptom pronađe dubinu u Partizanovoj odbrani, morao je Vladan Milojević zbog njega da traži improvizovani tajm-aut.
Ocena
5.5
Marko StamenićVezni
Možda najzrelija partija reprezentativca Novog Zelanda u polju. Bio je stalno na lopti, i odigravao školski. Još jedan bitan segment je bio uočljiv u njegovoj igri. Stalno utrčavanjem u dubinu provocirao saigrače da ga proigravaju, nudio se u desnom međuprostoru kao ispomoć Bukariju. Međutim, ima jako uočljivu manu, i pitanje je kako će je u bližoj budućnosti ispraviti. Komplikuje i bira loša rešenja u poslednjoj trećini terena. Promašio je još jednu kolosalnu priliku. On je onaj košarkaški plejmejker koji kreće na prodor, a ne vidi beka šutera samog na trojci.
Ocena
7
In Bom HvanVezni
Igra ponekad i previše školski, na ivici alibija, poštujući prvog slobodnog saigrača. Moraće da poradi na hrabrosti u pasu, pošto je u tom segmentu zajedno sa Mirkom Ivanićem, dve klase ispred svih u ovom timu Crvene zvezde. Čovek je kome od naredne sezone Vladan Milojević treba da preda ključeve veznog reda i da potpuno gazduje. Milina je videti kako prebacuje dijagonalu, toliko školski i plemenito. Prava azijska umetnost. Za razliku od ostatka tima, igrao je svih 100. i kusur minuta u istom tempu. Sve bi bilo na odličnom nivou da je postigao gol. Kupio navijače klizaćim startom u samom finišu utakmice.
Ocena
7.5
Mirko IvanićVezni
Usporeno ušao u utakmicu, čak i neodgovorno, jer je kod gola Partizana zaboravio da mu je iza leđa Aranđel Stojković. Ali u nastavku prvog poluvremena bio je ono što mora. Sve što je Crvena zvezda opipljivo napravila, uključujuči i iznuđen penal, bilo je začinjeno aromom iz Bačkog Jarka. Nervirao se zbog loših rešenja saigrača, prodisao ulaskom Kataija. Dobro je uvideo Vladan Milojević da ga izdaje snaga.
Ocena
6.5
Osman BukariVezni
Da je živ bard televizijskog novinarstva Mladen Delić, i da je kojim slučajem navijač Crvene zvezde, sigurno bi zaplakao ili ispalio neku od svojih vanvremenskih dosetki. Možda je Osman Bukari jedan od najbržih igrača viđenih na terenima u Srbiji, ali najsebičniji svakako jeste. On se u prvom poluvremenu našalio sa pokušajem Vladana Milojevića da izgradi timski duh. Bio je usamljeni jahač zaslepljen sopstvenim interesima na terenu. Da je bar pogodio iz dve kolosalne i dve solidne šanse moglo bi mu se oprostiti. Ovako – vrlo teško. Na kraju se iskupio iznuđenim penalom i povećao sebi ocenu.
Ocena
6
Šerif EndiajeNapad
Nit slabijeg utiska, nit boljeg učinka u večitim derbijima od snažnog Senegalca. Bila je to „bedna“ partija u prvom poluvremenu, iako su ga u nekoliko navrata saigrači žestoko „kulirali“. U dobrim šansama bio je kao neka šeprtlja, bez koordinacije i sa komičnom levom nogom. Bio je teror za oči, ali je u drugom poluvremenu počeo da podseća na Buldožera, i siromašnu verziju Romela Lukakua. Promašio je dve kolosalne šanse, ali je tu bar gađao fudbalski. Nespretan je, sa jasnim fizičkim limitima, ali je skandinavski uporan. Posle promašene šanse on poraste još deset centimetara. Ima učinak kao Boaći i Hugo Vijeira u derbijima.
Ocena
6
Naser ĐigaOdbrana
Od 46. - Povremeno komičan. Promašio loptu glavom, jednom i nogom. Našao se na ničijoj zemlji, jer je morao da glumi levog beka, a on je sve – samo to nije. Povlači to neke i druge teme.
Ocena
5.5
Aleksandar KataiVezni
Od 59. - Ima tu neke pravde da majstor iz Srbobrana odluči još jedan derbi. Kada je ušao, Zvezdin tim se probudio iz kliničke kome, računajući da se igrači Partizana plaše Magika. Gol mu je pravedno poništen, ali je Katai prvim dodirom pokazivao ostatku tima kako se igra protiv niske zone. Izgleda da će sa pola jedne noge moći da rešava ovakve utakmice u Srbiji.
Ocena
7
Piter OlajinkaNapad
Od 78. - Loša rešenja u nekim situacijama. Mada je stalno opasan i napada direktno.
Ocena
-
Žan Filip KrasoNapad
Od 90. - Ušao da ukrade vreme i zadrži loptu. Imao jedan lep dribling.
Ocena
-
Nemanja MilunovićOdbrana
Od 90. - Bio osiguranje od dugih lopti. Dva dobra odigravanja glavom i jedno loše nogom.
Ocena
-
Vladan MilojevićTrener
Pamtiće se pobeda, opet dominacija u šansama, ali i kritični krateri između sredine terena i odbrane. Nije pedantni stručnjak postavio derbi kao prošli put, moguće da je bio iznenađen početnim pritiskom Partizana. Ako će analizirati, ovaj meč će mu otvoriti oba oka, čak i ono treće trenersko. Jer, mudri ljudi vide nedostatke u noćima šampionskog slavlja, kada su svi oko njih mamurni. Video je ko ne može da igra u utakmicama višeg intenziteta i na kojim pozicijama su mu preko potrebna pojačanja. Zvezda je stigla do dva gola bez oba beka, pa je Milojević morao da improvizuje sa Đigom. Zaslužio je pluseve, jer mu ekipa nije odustajala, ni gubila glavu... Biće mu svi statistički parametri advokati dobrog rada u oba derbija, ali utisak je da je Crvena zvezda odigrala malo ispod očekivanja. Ostvario je večerašnjim trijumfom dva prolećna cilja, mada će se sigurno zamisliti zbog nekih stvari. Partizan je kroz tri pasa ulazio u poslednju trećinu, dok je Crvena zvezda do poslednje četvrtine meča izgledala mekano.
Ocena
6



tagovi

Omri GlazerNaser Điga173. večiti derbioceneUroš SpajićAleksandar DragovićSrđan MijailovićMilan RodićVladan MilojevićHvan In BomMarko StamenićGelor KangaMirko IvanićAleksandar KataiOsman BukariŠerif Endiaje

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara