OCENE – ZVEZDA: Simićeva ambicija ostala u svlačionici, od Boaćija ništa i fenomen Pavkov

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.03.19. | 20:46

Vladan Milojević je propustio veliku priliku

MILAN BORJAN 6 – Praktično je morao tri puta da interveniše za 90 minuta. Pitanje od milion dolara glasi: da li je golman Crvene zvezde morao rukama da spreči Nikolićev mat? Tu je ostao nedorečen, ali se kasnije iskupio odličnim istrčavanjem. Smogao snage da završi utakmicu, iako je jedva hodao. Sugerisao je Vladanu Milojeviću da ga ne menja.

FILIP STOJKOVIĆ 6 – Počeo odlično, sa lako dobijenim duelima kraj aut linije. Međutim, ostaće nejasna njegova uloga kod vodećeg gola Partizana. Tu je i kao velika većina Zvezdine odbrane zakazao. Moglo je to i moralo ranije da se počisti. U drugom poluvremenu ga je bilo više na polovini Partizana. Tražio igru i loptu. Zbog toga zaslužuje pohvale.

Izabrane vesti

VUJADIN SAVIĆ 6,5 – I on je jedan od onih koji je morao da bude otresitiji u situaciji kod gola gostiju. Ako je pojedinim fudbalerima Crvene zvezde nedostajalo manjka motiva (vidi ocenu Simića), onda je kapiten ušao sa prenaglašenom željom. Bez potrebe ušao u fizički obračun sa Rikardom. U drugom poluvremenu je to sve bolje izgledalo, mada definitivno nije bio pod velikim pritiskom.

Vujadin Savić

NEMANJA MILUNOVIĆ 6 – Više nego korektno. Na njegovu žalost derbi utakmice se pamte po detaljima. A u situaciji kod gola Nikolića, stasiti štoper je bio neodlučan i statičan. Vazdušne duele je lako dobijao, odgovarala mu je Partizanova zamisao preskakanja igre. Tu se Milunović najbolje snalazi. Ima i vrlo dobru anticipaciju. Kao što smo rekli pogodak crno-belih mu je dobrano snizio ocenu.

MILAN GAJIĆ 5 – Izgubljen u lavirintu suprotne strane. Ne može da mu se ospori borba, ali… Biće potrebno vreme nekadašnjem članu Bordoa da dođe do vazduha, ponajviše samopouzdanja. Napravio je slovima i brojevima samo dva ofanzivna izleta za 90 minuta. Osećalo se i do zapadne tribine “Marakane” da suviše strahuje od kiksa i greške. Uveo jednom prilikom Milana Borjana u ozbiljan problem. 

BRANKO JOVIČIĆ do 69. minuta 6,5 – Pozadi je to bilo više nego korektno, krpio je vidljive krate u Zvezdinom maneveru. Energijom je pokušavao da pokrene tim. Međutim, na brisanom prostoru, kada je imao loptu u nogama, bio je dekoncetrisan. Bez mirnoće, ali kada se podvuče crta obavio je svoj deo posla.

DUŠAN JOVANČIĆ do 81. minuta 7 – Videlo se da je duga pauza ostavila trag na visokog vezistu iz Beograda. Uklješten između dobrog Partizanovog bloka, Kosović – Šćekić, bio je sveden na minimalan uticaj na igru čete Vladana Milojevića. Raskravio se tek u nastavku, kada je počeo na prepoznatljiv način da pleše po terenu. Oslobodio se, odigravao rizičnije i tačnije. Promašio je dve izgledne prilike.

EL FARDU BEN 6 – Utisak o njegovoj igri bio bi potpuno drugačiji da mu je priznat regularan pogodak. Bio je to najsvetliji trenutak njegove partije na derbiju. Istina, dobro se zavlačio u prazan prostor, ali izostalo je ono najvažnije – konkretizacija. Lako pao u situaciji kada je morao da šutira.

MARKO MARIN 6,5 – Kao hrt ga je po travi “Marakane” jurio Aleksandar Šćekić. Bilo je tu i dobijenih duela, preuzimanja odgovornosti, jasne demonstracije klase. Međutim, za Zvezdinu ofanzivnu igru bilo je pogubno što nekadašnjeg reprezentativca Nemačke nije slušala noga prilikom prekida. Mnogo “balona“ je poslao u šesnesterac kada je mirisalo na opasnost.

Veljko Simić

VELJKO SIMIĆ do 46. minuta 5 – Žargonski rečeno - kriminalna partija. Ambicija, tako potrebna za derbi susrete, ostala mu je u svlačionici “Marakane”. Ušao previše mlitavo i dozvolio Nemanji Miletiću da dobijenim duelima podigne samopouzdanje. Nije se ni kretao kako ume. Razočarao je i ugrozio status stratera koji je zadobio odličnom statistikom na malim utakmicama. Propustio je još jedan voz, da se ukači uz zavežđe onih od koji se očekuje mnogo kada je tvrdo. Baš kao u Napoliju.

RIČMOND BOAĆI 5,5 – Jedan dobijen duel sa Pavlovićem i iznuđen žuti karton. Jako slabo za Zvezdinog kapitalca, koji ne samo da nije imao oštrinu u vazdušnim duelima, nego se i slabo kretao. Izašao je iz izolacije tek kada mu je visina Milana Pavkova dala više prostora. Slabo se pozicionirao prilikom centaršuteva, ni blizu gola. To su neoprostivi gresi za jednog klasnog napadača. Slabo čuvao i dugačke lopte. Za zaborav.

IZMENE

MILAN PAVKOV od 46. minuta 7,5 – Dečko je jednostavno – fenomen. Pretplatio se na evrogolove koji su posledica prirodnog dara, a nikako slučajnosti. I ne radi se samo o tome što je spasao zadnjicu kompletnom timu i Vladanu Milojeviću. Prosto, sa Pavkovom u postavi promenila se kompletna krva slika Zvezdinog tima. Njegovi dobijeni dueli su prozurokovali veliku inicijativu domaćina. Ćuti i radi, nekad trpi nepravdu, ali razgaljuje Delije. Ima prave napadačke šuteve i procene.

MIRKO IVANIĆ od 69. minuta – Videlo se znanje. Jedan prodor i nekoliko plementih lopti. Malo se konkretniju ocenu.

GORAN ČAUŠIĆ od 81. minuta – Ušao da agresijom spreči eventzualnu kontru Partizana.

VLADAN MILOJEVIĆ 6 – Sve je slutilo na to da je Zvezdin strateg ozbiljno promašio temu, prvi put od kada nosi zvanje glavnokomandujućeg u Ljutice Bogdana. Ekipa mu je bila malokrvna i iznenađena čvrstim blokom crno-belih. Skoro, pa neprepoznatljiva. Zvezdin šef stručnog štaba uhvatio se za slamku u liku i delu Milana Pavkova. Mnogo je to bolje izgledalo u nastavku, ali ta konstatacija ne menja egzaktan podatak. Negde je Vladan Milojević pogrešio u raspodeli jakih štihova koje ima u rukama. Još nema poraz od crno-belih, niti neuspeh u mnogo važnoj utakmici, ali ovaj meč mu se skoro pa nacrtao da pojača svoj CV. I dokaže da je Zvezda za tri koplja ispred svih u Srbiji.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Milan Pavkovveljko simićMilan Gajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara