Mičel Baker (©Reuters)
Mičel Baker (©Reuters)

Od Ajaksovog B tima do startne postave Pari Sen Žermena: Ko je Mičel Baker?

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.07.20. | 15:52

Nema nijedan minut na terenu za Ajaksov prvi tim

Fudbal ponekad ume da režira neverovatne priče, a glavni protagonista jedne od njih je holandski levi bek, Mičel Baker. Igrao je za Jong Ajaks, razvojnu ekipu Kopljanika, a nikada nije upisao nastup za prvi tim. U januaru je odlučio da napusti klub u kojem je od desete godine i u čijim redovima je stekao gotovo sva fudbalska znanja i veštine koje poseduje. Agent mu je Mino Rajola, pa je, u tom trenutku još uvek tinejdžer, završio u Pari Sen Žermenu.

Nije odmah uspeo da svojom odličnom kontrolom lopte, centaršutom i fizičkim predispozicijama ubedi trenera Tomasa Tuhela da je bolja opcija od kontroverznog Levina Kurzave. Prvu šansu dobio je krajem januara u kupu Francuske protiv niželigaša Paua (19 minuta), usledila je još jedna u istom takmičenju protiv Dižona kada je odigrao celih 90, a debi u Ligi 1 kada je PSŽ primio četiri gola od Amijena, preselio ga je ne na klupu, već na tribine.

Izabrane vesti

Korona virus je označio kraj šampionata Francuske 10 kola pre planiranog završetka – sudbina ili nešto drugo, došle su prijateljske utakmice sa Avrom, Vasland Beverenom i Seltikom kao priprema za finale nacionalnog kupa protiv Sent Etjena. Ajaksovo dete je ostavilo vrlo solidan utisak u pomenutim kontrolnim duelima, ali niko ga nije očekivao u borbi za pehar protiv Zelenih. Dobio je priliku od prvog minuta, odigrao je celu utakmicu i osvojio sa Parižanima kup Francuske!

Sve je veća verovatnoća da ćemo ga večeras gledati od starta i u finalu Liga Kupa protiv Liona – Tuhel je već pokazao da mu veruje, pa zašto bi mu onda bio problem da ga pusti da igra drugo finale u nedelju dana. Naročito kada se u obzir uzme detalj da Huan Bernat neće biti u konkurenciji za tim zbog problema sa mišićem. Ako dobije i iskoristi priliku u Liga kupu, nije nemoguće da ćemo ga gledati za desetak dana u Lisabonu protiv Atalante. Fudbal je kroz istoriju znao da režira neverovatne spletove okolnosti koji su rasplamsavali razne karijere. Pa zašto ne bi i sada. Ipak se radi o učeniku jedne od najboljih fudbalskih škola na svetu.



tagovi

Pari Sen ŽermenFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara