Od bajke tragedija za 180 sekundi, Savo i Zmajevi ne idu na EURO (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.24. | 23:14

Kakav preokret Ukrajinaca, Gudmundson okrenuo Izraelce...

Bila je bajka, trajala je skoro pola sata, koliko je Bosna i Hercegovina imala prednost protiv Ukrajine, odnosno u džepu plasman u finale baraža za EURO u Nemačkoj, da bi se sve završilo kao ozbiljna sportska tragedija. Umesto noći za nezaborav i velikog slavlja na Bilinom polju, pamtiće se preokret kakav se dešava jednom u ko zna koliko pokušaja na ovom nivou i u ovako važnom susretu. U razmaku od 180 sekundi četa Save Miloševića uspela je da prospe sve što je dugo gradila. Na kraju, u Zenici 1:2. Ukrajina ide u finale i protiv Islanda će na neutralnom terenu u Vroclavu (Poljska) pokušati da dođe do svog četvrtog vezanog plasmana na završni turnir.

Tri puta je Bosna ispadala u baražu i to tri puta zaredom. Počevši od 2012. Kada je Mikola Matvijenko posle ubacivanja Amara Dedića ćušnuo loptu u svoju mrežu - a igrao se 56. minut - činilo se da je napokon došao trenutak, da je ovo ta godina. Mada domaćini nisu imali nijedan udarac u okvir gola ni do tog momenta, ni kasnije, sve do samog finiša, utisak je da su zasluženo vodili, jer su tri puta skuplji i objektivno bolji sastav uspeli da drže u šahu sve do 85. minuta, međutim onda se dogodio raspad sistema, a njemu su u dobroj meri doprinele i povrede važnih igrača Zmajeva.

Izabrane vesti

Prvo je van igre morao pomenuti Dedić, pa onda i pouzdani premijerligaški štoper Anel Ahmedhodžić. Još jedan ključni detalj dogodio se u 81. minutu, kada je Sergej Rebrov na teren poslao Romana Jaremčuka. Napadač Valensije prvo je odlično reagovao na pas Efima Konoplje sa desne strane, da bi tri minuta kasnije sa desnog boka poslao idealan centaršut na visokok Artema Dovbika, a golgeter Đerone zakucao glavom za preokret - 1:2.

Mada je sudija pokazao čak osam minuta nadoknade, BiH nije uspela da se oporavi od ovog šoka. Do kraja nije uspela da izvrši pritisak i Ukrajina se relativno lako odbranila.

Miloševiću i njegovim momcima sada ostaje da u utorak odigraju revijalnu utakmicu protiv Izraela na Grbavici, dok Ukrajinci u istom terminu igraju sa Islandom, koji je posle 0:1 uspeo da okrene Omrija Glazera i drugove i slavi sa uverljivih 4:1.

Islanđanima je plasman u finale doneo sjajni Albert Gudmundson, momak što je eksplodirao ove sezone u dresu Đenove. Noćas je tri puta tresao mrežu Izraelaca.

Posebno lep bio je izjednačujući gol u 39. minutu, kada je tukao neodbranjivo iz slobodnog udarca...

Finalni okršaj za EURO počinje u utorak od 20.45.


tagovi

Savo MiloševićEURO 2024baraž za ep

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara